Tekirdağ Fetö'nün Tsk'daki "Kripto" Yapılanması Davası

Fetö'nün Tsk'daki "Kripto" Yapılanması Davası

21.02.2018 - 13:01 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY'nin TSK'deki kripto yapılanması kapsamında hakkında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor Tutuklu sanık Ferhat Zengin: "Ben okul yıllarında çalışkan ve başarılı bir öğrenci değildim. Fakir bir aileden de gelmiyorum. Çünkü basından öğrendiğim kadarıyla bu örgüt çalışkan ve aile durumu iyi olmayan öğrencilere yöneliyor. Ben örgütün istediği kriterleri taşımıyorum"

Fetönün Tskdaki Kripto Yapılanması Davası

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, 11'i tutuklu 20 sanık ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Ferhat Zengin, duruşmadaki ifadesinde etkin pişmanlık yasası hükümlerinden yararlanmak istemediğini söyledi.

Tutuklanmadan önce Tekirdağ Jandarma Komutanlığına bağlı muhabere bölümünde astsubay olarak görev yaptığını anlatan Zengin, "Etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiyorum. FETÖ/PDY'yi 15 Temmuz'a kadar bilmiyordum. Bu olaylardan sonra öğrendim. Ben okul yıllarımdan bu yana aynı hattı kullanıyorum. Askeri okuldan kimsenin desteği olmadan bileğimin hakkı ile mezun oldum" dedi.

Örgüt ile hiçbir bağı olmadığını öne süren Zengin, "Ben okul yıllarında çalışkan ve başarılı bir öğrenci değildim. Fakir bir aileden de gelmiyorum. Çünkü basından öğrendiğim kadarıyla bu örgüt çalışkan ve aile durumu iyi olmayan öğrencilere yöneliyor. Ben örgütün istediği kriterleri taşımıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Duruşma diğer sanıkların savunmalarının dinlenmesiyle devam ediyor.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca 11'i tutuklu 20 sanık hakkında, hazırlanan iddianamede, "terör örgütüne üye olmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından, 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.