Adana "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" Projesi

"Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" Projesi

06.11.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

Adana Valisi Mahmut Demirtaş: "Dünyamızı fosil ve teknolojik atıklarla kendi ellerimizle cehenneme çeviriyoruz. O sebeple bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlar fevkalade önem arz ediyor"

Fidanlar Fidanlarla Büyüyor Projesi

ADANA (AA) - Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında bin fidan toprakla buluştu.

Haberin Devamı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova ilçesi Toroslar Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, proje kapsamında ülke genelinde 3 yıl içerisinde 10 milyon fidanın bugünden itibaren toprakla buluşturulmasının planlandığını belirtti.

Projeyle ilk ve ortaöğretim çağındaki her bir öğrencinin kendisiyle büyüyen bir ağacının olmasının amaçlandığını aktaran Vali Demirtaş, şunları söyledi:

"Bu kapsamda bugün bizler de göz bebeği evlatlarımızla bin fidan dikiyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, bizleri hazin bir sona doğru hızla sürüklemektedir. Dünyamızı fosil ve teknolojik atıklarla kendi ellerimizle cehenneme çeviriyoruz. O sebeple bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlar fevkalade önem arz ediyor. Diktiğiniz bir fidan sizin için önemsiz ve basit bir hareket olarak görünebilir. Lakin bu hareketi, 10 milyon fidan gibi topyekun bir seferberlik olarak değerlendirdiğimizde ne kadar büyük bir adım attığımız da kendiliğinden ortaya çıkıyor."

Haberin Devamı

Vali Demirtaş, öğrencilere hitabında, "Diktiğiniz bu fidanlarla hem kendinizin hem de dünyanın geleceğine sahip çıkma bilincinde olduğunuzu gösteriyorsunuz." ifadelerini kullanarak fidanların büyüyüp ormana dönüşmesi için ellerinden gelen çabayı göstermelerini istedi.

Konuşmanın ardından Vali Demirtaş, öğrencilerle birlikte bin adet fidanı toprakla buluşturarak diktiği fidanlara can suyu verdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve öğrenciler katıldı.