Ekonomi ‘Fifti fifti’ paylaştık

‘Fifti fifti’ paylaştık

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkulde Teknik Yapı ve Halk GYO İzmir’de buluştu. Emlak Konut GYO’nun İzmir Alsancak ihalesini kazanan Teknik Yapı, projeyi Halk GYO ile ortak hayata geçirmek için imzaları attı

‘Fifti fifti’ paylaştık

Emlak Konut GYO’nun, İzmir’in Alsancak ilçesindeki 47 dönümlük arazisi için Haziran ayında açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı, gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan Halk GYO ile güç birliğine gitti. Sektörün iki dev ismi Teknik Yapı ve Halk GYO’nun dün attığı ortaklık imzasıyla, İzmir Alsancak projesinde, tüm gelir ve giderler ile elde edilecek kar yarı yarıya paylaşılacak. İhalenin şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanları ile karma özelliklere sahip olacak projenin, tasarım çalışmalarının altı ay içerisinde tamamlanması ve ardından inşaat çalışmalarının başlaması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, finansman, satış, emek gibi her anlamda projeyi birlikte oluşturacaklarına dikkat çekerek, “Ortaklık yapımız fifti-fifti” ifadelerini kullandı.

Emlak Konut tarafından ‘Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi’ olarak satışa çıkarılan Tariş arazisini kazanan Teknik Yapı, ticaret, turizm, konut imarlı arazide ortağı olan Halk GYO ile karma bir projeye imza atacak. Detayları belli olmayan proje için tasarım çalışmalarının başladığı açıklandı. En az 1.6 milyar liralık hasılat öngörülen projeden Emlak Konut’un kasasına ise 585.2 milyon lira girecek.

‘Yeni değer oluşacak’

Bugüne kadar Emlak Konut’la 3 projede çalıştıklarını belirten Nazmi Durbakayım, İzmir Alsancak projesi ve ortaklık ile amaçlarının da İzmir’e, bölgeye ve Türkiye’ye değer katmak olduğunu vurguladı. Durbakayım, “Projenin İzmir’de olması, Alsancak-Kordon merkezinde olması ve büyüklüğü bizi çok etkiledi. İzmir’e doğru bir ortaklıkla başlangıç yapmanın, çok önemli bir proje kazandırmanın bilinciyle bu imzaları atıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ise, “Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kurduğumuz bu ortaklıklar daha güçlü bir Türkiye idealimizin çerçevesini oluşturuyor. Yeni değerler oluşturarak büyümeye devam ediyoruz. İzmir projesi de bunun en güzel örneklerinden olacak” diye konuştu.

‘Fifti fifti’ paylaştık

‘Birçok teklif aldık’

Ulusal birlikteliğin önemine değinen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı projeler, beraberinde yeni projelerin önünü açtığını ve birçok uluslararası işbirliği teklifi aldığını söyledi. Durbakayım, “Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında, ortaklaşa proje geliştirme tekliflerini değerlendirirken ‘milli üretim’ ve ‘ulusal sermaye’ düşüncemiz hep ön planda oldu” derken, İzmir Alsancak projesi için kurulan ortaklık yapılanmasında, güç denkliğinin esas olduğunu her iki firmanın ortak değer ve ortak vizyon dahilinde birbirinden üstün özelliklerini, farklı yönlerdeki yenilikçi yapılarını ortaya koyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Emlak Konut TOKİ’den GS’ye komşu arsayı aldı

Emlak Konut GYO’nun KAP’a yaptığı açıklamada, şirketin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) Bakırköy’de bulunan arsa için protokol imzaladığı duyuruldu. Arsanın Florya’da bulunan Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin sahip olduğu arazinin yanında olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin sahip olduğu ve 29.06.2016 tarihinde yapılan protokolle üzerinde proje geliştirilmesi planlanan 22.627 metrekarelik arsaya komşu olan 292 ada 220 parselde bulunan İstanbul, Bakırköy, Şenlik mahallesindeki 40.722 metrekare arsanın 262.5 milyon lira bedelle peşin olarak satın alınmasına yönelik 15.09.2017 tarihinde protokol imzalanmıştır” denildi.

‘Fiyat düşecek diye bekleyen hüsrana uğrar’

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı da olan Nazmi Durbakayım, sektörle ilgili yaptığı açıklamada ise, faiz ve fiyatlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Durbakayım, “Ay sonunda süresi bitecek ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin yeniden uzatılmasını beklemiyoruz... Yüksek konut kredisi faiz oranlarına gelecek olursak da, ‘faiz düşecek, fiyat inecek’ beklentisinde olanlar boş yere beklemesin, hüsrana uğrarlar. Bu süreç konut edinmek için cazip bir süreç” diye konuştu.

Yazarlar