Geri Dön

Fındık Lahmacun Tarifi

Evinizde hazırlayabileceğiniz Türk muftağının vazgeçilmezlerinden biri olan fındık lahmacun tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, fındık lahmacun nasıl yapılır? İşte fındık lahmacun tarifi...

Fındık Lahmacun Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo un
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Ilık su

İç harcı için:

700 gram kıyma
2 soğan
3 sivri biber
3 domates
Yarım demet maydanoz
2 kaşık domates salçası
3 kaşık biber salçası
Karabiber
Tuz

Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Artık dışarıda yemek zorunda kalmayacağınız fındık lahmacun tarifini sizinle paylaşıyoruz. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz fındık lahmacun tarifi için malzemeleri hazırlayın! Peki, fındık lahmacun nasıl yapılır? İşte fındık lahmacun tarifi... 

1. adım: Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için kenara ayırın.

2. adım: İç harcı için soğanları rendeledikten sonra domatesleri ve biberleri blenderdan geçirin.

3. adım: Kıymaya ekleyip yoğurmaya başlayın. Salça ve baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Biraz su ekleyerek hafif akışkan olmasını sağlayın.

4. adım: Hamur mayalandıktan sonra tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar açıp üzerine iç harçtan yayın ve fırına verin.

Son adım: Kıtır kıtır olan fındık lahmacunları servis tabağına alın. 

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber