Dünya Firari militana 38 yıl sonra iade

Firari militana 38 yıl sonra iade

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İtalya’da 1972-1980’de işlediği cinayet ve yasa dışı örgüt üyeliği gibi suçlardan ömür boyu hapis cezası alan, 1981’de cezaevinden kaçan Komünizm İçin Silahlı Proleterler (PAC) üyesi Cesare Battisti 38 yıl sonra İtalya’ya getirildi.

Firari militana 38 yıl sonra iade

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da yakalanan 64 yaşındaki Battisti, hemen çıkarılan iade kararıyla Interpol görevlileri eşliğinde özel bir uçakla Roma’daki Ciampino Havalimanı’na getirildi. İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile Adalet Bakanı Alfonso Bonafede de bizzat havalimanına gelerek, Battisti’nin getirilişini izledi.

Haberin Devamı

İtalyan ANSA ajansı, genelde teröristlerin bulunduğu Rebibbia Cezaevi’nde tek kişilik odaya konulacak Battisti’nin, 6 ay tüm dış görüşmelere yasaklı olacağını yazdı.

Firari militana 38 yıl sonra iade

İtalya’da ikisi güvenlik görevlisi 4 kişiyi öldürmekle suçlanan Battisti hakkında 1991’de Yüksek Temyiz Mahkemesi’nce onaylanmış ömür boyu hapis cezası bulunuyor. Battisti, hakkındaki suçlamaları ve mahkeme kararını kabul etmiyor. Battisti 1981’de İtalya’nın başkenti Roma’nın güneyindeki Frosinone kentindeki cezaevinden kaçarak, Meksika’ya gitmiş, burada yaklaşık 10 yıl yaşadıktan sonra Fransa’ya gelmişti.