Gündem Firariler 24 saat koruma altında

Firariler 24 saat koruma altında

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiliz Guardian gazetesine konuşan Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kouvelis, 15 Temmuz darbe girişimine katılmakla suçlanan ve Yunanistan’a kaçan 8 firari askerin serbest bırakılması sonrası silahlı askerler tarafından 7 gün 24 saat korunduğunu açıkladı. Kouvelis, “Askerlerin güvenliği için olabilecek en büyük önlemleri alıyoruz. Nerede oldukları bariz sebeplerle gizli tutulacak” dedi.

Firariler 24 saat koruma altında

Kouvelis, “Bölgemizde daha birkaç ay önce yaşananları unutmadık” sözleriyle de FETÖ terör örgütü üyelerine yönelik Kosova’da düzenlenen operasyonu gündeme getirdi. Yunanistan’da mahkeme, Türkiye’de adil yargılanmayacakları gerekçesiyle firari askerlerin Türkiye’ye iadesini reddederken, Ankara Atina’yı “teröristleri korumakla” suçluyor.

Haberin Devamı

Kouvelis, gazeteye yaptığı açıklamada Ege Denizi üzerindeki gerilimden de endişe duyduklarını belirtti. Kouvelis “AB hukuku ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde bağımsız bir yargı sistemimiz var ve bu kuralları gözardı edemeyiz. Bölgeye çok sayıda gemi getirildi ve savaş uçaklarının çılgın bir hızla uçuyor olması bir kaza olasılığını artırıyor” şeklinde konuştu.