Geri Dön

Fırında biber dolması tarifi

Mutfakların vazgeçilmez lezzeti olan biber dolmasının fırındaki halini de tüketebilirsiniz. İşte fırında biber dolması tarifi...

Fırında biber dolması tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo dolmalık biber
150 gram kuzu kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
2 büyük domates
1 baş soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz ve nane
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Yağ, tuz, kimyon, karabiber, pul biber
2 kaşık nar ekşisi

Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Büyük bir kaba kıymayı, pirinci, bulguru doğramış olduğumuz domates, sarımsak, soğan ve yeşillikleri alın.

Üzerine yağ, salça, nar ekşisi ve baharatları ekleyin ve iyice yoğurun.

Temizlemiş olduğunuz biberleri doldurun ve öncelikle bir tencereye alın.

Üzerine salça, kuru nane ve 1 yemek kaşığı yağ ilave ettiğiniz suyu dökün.

Suyu biberlerin hizasında olacak şekilde bırakın.

15-20 dakika pişirin daha sonra dolmaları bir borcama ya da fırına dayanıklı herhangi bir kaba alın.

15 dakika kadar orada pişirin ve üzeri kızarınca fırından alın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber