Geri Dön

Fırında istavrit tarifi

Fırında istavrit tarifi ile evinize balık kokusu sinmeden nefis bir balık yemeği hazırlayabileceksiniz. Eviniz balık kokmadan kızartma tadında istavrit hazırlamak isteyenler aşağıda vermiş olduğumuz tarife bayılacaklar. İşte kızartma tadında fırında istavrit tarifi.

Fırında istavrit tarifi
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo istavrit
500 gr mısır unu
Dilediğiniz miktarda zeytinyağı
Dilediğiniz miktarda tuz

Fırında İstavrit Nasıl Yapılır?

İlk olarak fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Sonrasında fırın tepsisinin içerisine pişirme kâğıdı yerleştirin.

Pişirme kâğıdının üzerine yeterli gördüğünüz miktarda zeytinyağı ekleyin. Ancak pişirme kağıdı zaten yağlı olduğu için dökmüş olduğunuz zeytinyağını abartmamanızı öneririz.

Balıkları iyice temizledikten sonra mısır ununa bulayın.

Mısır ununa bulamış olduğunuz balıkları tepsinin içerisine yerleştirin.

Son olarak üzerinde tekrar bir miktar zeytinyağı gezdirip önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine atın.

Afiyet olsun…

İstavrit balığının faydaları

İstavrit balığının lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. İstavrit balığının faydalarını açıklamak gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz;

İstavrit, hormon seviyesini düzenler ve kan damarlarının esnekliğini korumada etkilidir. Kansere sebep olan faktörleri elimine ederek bu hastalığa karşı vücudu korur. Kötü kolesterol seviyesini ve yüksek kan basıncını düşürür.

Migren ağrılarına, eklem rahatsızlıklarına iyi gelir. Beynin aktivitesini destekleyerek hafızayı da güçlendirir. Kalp sorunlarını, iç organlarda yaşanan problemleri önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizmayı düzenler.

Bu kadar faydalı bir balık olan istavrit diğer balıklar gibi omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir. Ancak emziren anneler ve hamileler istavritten uzak durmalıdır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber