Geri Dön

Orman kebabı tarifi - Orman kebabı nasıl yapılır?

Yöreden yöreye birçok kebap çeşidi bulunmaktadır. Fırında orman kebabı tarifi de bunlardan bir tanesi. Tadı kadar faydaları da olan, protein ve mineral bakımından zengin fırında orman kebabı tarifini merak ediyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz orman kebabı tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, orman kebabı nasıl yapılır? İşte fırında orman kebabı tarifi

Orman kebabı tarifi - Orman kebabı nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

300 gr kuzu veya dana kuşbaşı
2 adet orta boy patates (kuşbaşı doğranmış)
2 adet havuç (dilimlenmiş)
1 su bardağı bezelye (donuk ise çözdürülmüş)
2 yemek kaşığı salça (arzuya göre)
2 adet kırmızı biber
Tuz kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)

Orman kebabı Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle etleri yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

2. adım: Etler piştikten sonra ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve soğanı da ilave edip, soğan yumuşayana kadar kavurun.

3. adım: Havuçları ekleyip soteleyin ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

3. adım: Daha sonra biberleri ve salçayı ekleyip haşlanmış eti suyu ile birlikte ekleyip pişirmeye bırakın.

4. adım: Son olarak havuçlar ve patatesler biraz yumuşayınca bezelyeyi ekleyip tuzunu koyun.

Son adım: Bezelyeler de yumuşayınca üzerine kekik serperek servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber