Geri Dön

Palamut tarifi

Balık sezonu açıldığından beri palamutta yaşanan bolluk, sofralarımızı lezzetiyle doldurdu. Genellikle palamut kızartması olarak görsek de şimdilerde fırında palamut tarifi oldukça sık aranan bir tarif. Peki fırında palamut nasıl yapılır?

Palamut tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane fileto şekilde kesilmiş iri palamut (adet kişi sayısına göre değişebilir)
4 tane domates
2 tane kuru soğan
3 dilimli limon
1/4 çay barağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Nane

Palamut Nasıl Yapılır?

Fırında palamut için öncelikle balıkçıdan aldığınız balıkları fileto şeklinde kesin.

Daha sonra yıkadığınız balıkları süzmesi için bir tabağa alın.

Soğanları ve domatesleri yuvarlak dilimleyip fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerine de yağ ve limonla harmanladığımız palamutları diziyoruz.

En son da limonları ekleyip tuz, karabiber ve naneyi serpip fırına veriyoruz.

Önceden 150 derecede ısınan fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.

Fırında palamudumuz hazır afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber