Gündem Fırında sütlaç tarifi

Fırında sütlaç tarifi

22.04.2018 - 17:32 | Son Güncellenme:

Sütlacın seveni oldukça fazladır. Özellikle de fırında sütlacın tadı herkesin aklında yer edinmiş bir lezzettir. Tam ölçüye ve dikkat edilmesi gereken yerlere özen göstererek herkes evinde harika fırında sütlaç yapabilir. Önemli olan su, süt, pirinç gibi ölçüleri tam yapabilmek ve usulüne uygun şekilde yapabilmektir. Sizler için hazırlamış olduğumuz tarife birebir uyarak lezzetli ve kıvamlı sütlaç elde edebilirsiniz.

Fırında sütlaç tarifi

Malzemeler;

Haberin Devamı

· 1 su bardağı kadar şeker

· 1 litre süt

· Yarım su bardağı pirinç

· 1 paket vanilya

· 3 yemek kaşığı kadar buğday nişastası

· 2 su bardağı su

Bu malzemeleri eksiksiz ve tam ölçülü olarak yaptığınızda harika ve lezzetli bir sütlaç elde edebilirsiniz.

Yapımı;

Fırında sütlacın yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Öncelikle pirinci güzelce yıkayınız ve ardından üzerine 2 bardak su koyarak yumuşayana kadar haşlayınız. Suyunu iyice çekecek ve çok az bir su kalacaktır. Haşlanmış, yumuşamış olan pirincin üzerine sütü ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırınız. Bu karışım kaynamaya başladığında ise üzerine şekeri ve çok az sütle açtığınız nişastayı ekleyiniz ve sütlaç kaynamaya başlayana kadar karıştırınız.

Haberin Devamı

Kaynamaya başladıktan sonra ise 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakınız. Daha sonra ise hazır hale gelen sütlaçları ısıya dayanıklı olan toprak, cam veya alüminyum kâselere paylaştırınız. Ardından fırın tepsisine soğuk su koyunuz ve kâseleri içine yerleştiriniz. Tepsinin içine koyduğunuz su, kâselerin yarısına kadar gelmelidir. Tepsinin içine koymuş olduğunuz su sütlacın katı olmamasını sağlar ve fırının içinde buharlaşma yaparak sütlacın hem daha lezzetli olmasını sağlar hem de sütlaç kâselerinin zarar görmesini önler.

Ardından tepsiyi önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına koyunuz ve sütlacın üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediniz. Sütlacın üzeri kabuk tutup kızarmaya başladığında ise fırında çıkarınız. Soğumaya, dinlenmeye bıraktığınız sütlacı istediğiniz gibi üzerine fındık veya ceviz serperek ikram edebilirsiniz. Vermiş olduğumuz malzemelere göre genellikle 6-7 adet sütlaç çıkmaktadır. Alüminyum kâselerde yapacaksanız eğer daha fazla çıkacaktır. Afiyet olsun.