Teknoloji Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

01.10.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

Forza Horizon 4, büyük açık dünya, onlinerakipler, çok farklı yollar ve off-road yarış stilleri, satın alabileceğiniz yüzlerce araba ve bunları sürmek için dört mevsimi parmaklarınızın ucuna getiriyor. Biz de McLaren Senna'ya atlayıp, onunla kısa bir test sürüşüne çıkıyoruz. Forza Horizon 4 detaylı incelememiz sizlerle.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Forza Horizon 4, 450’den fazla araçla her mevsimde sizi havaya sokacak açık dünya bir yarış oyunu. Oyun nerede geçiyor derseniz, İngiltere’de.

Horizon'ın dördüncü halkası açık dünya teması içinde İngiltere'nin, İskoçya'nın ve Galler'in ikonik bölgelerini bir araya getiriyor. Büyük Britanya’nın kırsalındaki tepeler, kros sürüşü daha heyecan verici hale getiriyor. İskoç Highlands nefes kesen otoyollar sunuyor ve Edinburgh'un rüzgarlı, engebeli sokakları sokak yarışları için ilginç bir yer olarak hizmet veriyor.

Tabii her şey bundan ibaret değil. Mevsimler ve günün saati oyun içinde değişiyor, böylece ekstra görsel deneyimler ve aynı zamanda sürekli değişen yol koşullarına sahip oluyorsunuz.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Mevsimler, tekniğinizin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Bu çeşitlilik, eşsiz bir dinamik üretiyor.Yaz aylarında sürdüğünüz yollar, sonbahar yağmurundan sonra bataklık oluyor. Asfalt yollar ise kışın karlar yüzünden dahakötü hale geliyor. Horizon 4’ün başlarında bir dizi aktiviteyi tamamladıktan sonra mevsimler değişecek. Bu hızlı döngü, sürüşünüzü dikkate almanın ve ayarlamanın ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Çok oyunculu sürüş oyunları neredeyse yeni bir konsept. Ancak, Horizon 4 gerçekten kalabalığın arasından sıyrılıyor ve şimdiye kadar oynadığım en eğlenceli yarış oyunlarından bir tanesi haline geliyor.Her defasında yüzünüzde kocaman bir gülümseme yaratacak.

Aynı zamandaçarpıcı aydınlatma ve gerçekçi manzaralarla tüylerinizi diken diken edecek. Aracınızdaki müzikleri de -buna klasikler de dahil- ekleyin. Kısaca oyunda sevilecek çok şey var.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Uçaklar uçar, sıcak hava balonları havada asılır ve farklı mevsimler yarışa yeni bir açı katar. Her mevsim farklı olsa da, İngiltere'nin gerçek dünyadaki uzun yolları, sizi bazen griye dönük tonlarıyla hayal kırıklığına uğratabilir. Tabii bu her mevsim için geçerli değil. Ben oyunu Xbox One’da test ettim. HDR desteğe sahip bir TV’niz varsa muazzam detaylar ve renklere doyacaksınız.

200km ile Ashbury kasabasında gezmek oldukça güzel. Bu kadar hızlı hareket ettiğiniz için mutlu olabilirsiniz. Ancak yolda giderken köşeye sürüklendiğinizde birkaç antik duvarın yanı sıra kasabanın hoşgeldiniz tabelasını da yerinden sökebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hız demişken araçlara da değineyim. Sonuçta araçlar için buradayız. Bu arabaları, performansınız için ödül olarak, açık artırma yoluyla, oyun mağazasından, ücretsiz 'çarklar' yoluyla veya oyun dünyasında gizlenmiş ahırlardan elde edebilirsiniz. Araçlar, oyunun gerçek yıldızı. Neredeyse mükemmel bir şekilde modelleniyorlar. Birçoğu gövde kitleri ve yükseltme yollarıyla birlikte geliyor. Eğer yükseltme yapmazsanız istediğiniz performans seviyesine çıkamazsınız.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Bond araçları da dahil oyunda 450’den fazla araç var. Bunları en ince ayrıntısına kadar özelleştirebiliyorsunuz. Bazıları diğerlerinden daha çok özelleştirme seçeneğine sahip. Diyelim bir araç satın aldınız ama ileride paraya ihtiyacınız var. Bunu müzayedeye koyup satabilirsiniz. Sizin aracınızı online rakiplerinizden biri satın alabiliyor. Gece olunca kokpitteki ışıklar sizi büyüleyebilir. Kornaları da istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Bunlar içinde Windows XP kapanış sesi de var.

Haberin Devamı

Araçlarda hoşuma gitmeyen şey motor seslerinin çok yapay olması. Sanki hepsi aynı gibi. Bazı araçlardan -Ferrari gibi- tok bir motor sesi bekliyorsunuz ama yok. Oyunda motosiklet de kullanabilseydik çok güzel olabilirmiş.

Bu arda açık dünya da gezinirken aracınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Hasar seçeneğini ister komple kapatın isterseniz de 3 farklı moddan birini seçin. Yalnız hasar derecesine göre kazandığınız para değişiyor, bunu unutmayın.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Forza Horizon 4, Burnout Paradise ve Test Drive Unlimited gibi açık dünya yarış oyunu. İçerik zenginliği ve seçimler sizi şımartabilir. En sevdiğim araçlar Audi RS6 (Yükseltmelerle 350km hıza çıkabiliyor), Lamborghini Diablo, Mercedes G serisi ve Halo'dan ikonik Warthog oldu.

Harita etrafında hızlı seyahat etmek için evleri satın alabilir ve karakterinizi özelleştirebilirsiniz. James Bond’un takım elbisesinden giymek ister misiniz? İşte bunu burada yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Harita, farklı türde yarışlarla dolu: toprak veya sokak yarışları, kır rallileri, yarı yasal sokak yarışları gibi. Her yarış için aracın tipini değiştirmeniz gerekebilir. Ralli yarışlarında gidip de spor bir araç kullanmayın. Yoksa süper arabalarınızı mahvedebilirsiniz. Ancak Bugatti Chiron ile sokak yarışlarına katıldığınızda, rakiplerinizi kolaylıkla geride bırakabileceğinizden şüpheniz olmasın.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Normal araçlar sizi kesmediyse, oyun boyunca hovercraft, tren, motosiklet hatta F16 ile karşı karşıya geleceğinizi hatırlatayım.Bunlardanisterseniz devekuşu gibi saklanabilirya da doyasıya yarışın tadını çıkartabilirsiniz. Açık dünyada hepsi sizi bekliyor.

Kendinizi dublör olarak, bir yel değirmeni üzerinden uçarken veya köy yolunda eski bir spor arabayla hız limitlerini zorlarken de bulabilirsiniz. Belki ahırları bulabilir, hız kamerası ya da hız tuzağını kolaylıkla geçebilirsiniz. Sokaklarda son sürat giderken zaman içinde geriye gidip yaptığınız yanlış manevralarıtersine çevirebilirsiniz.

Forza Horizon 4'te ne yaptığınız aslında pek önemli değil, her halükarda ödüllendirileceksiniz. Oyun içinde deneyim puanları, özel araba tasarımları oluşturma ve farklı yarış türleri elde edebilirsiniz. Bir yarış oyunundan ziyade, Forza Horizon size daha fazlasını hissettiriyor. Yarışların büyük çoğunluğunda da rakiplerinizle etkileşime giriyorsunuz.

Tüm bunlar gerçek DJ'lerin seslendirdiği radyo istasyonları ve sağlam müziklerle destekleniyor. Kendinizi bir süre sonra klasik müzik dinlerken bulabilirsiniz.

Oyun detaylarının çoğu yüksek hızlarda biraz kaybolsa da etkileyicilikten bir şey kaybetmiyor. Karda giderkengördüğüm yol, bu yıl gördüğüm en güzel görünümlü oyun dünyalarından birine katkıda bulundu. Harekete bağlı olarak ortaya çıkan bulanıklığı atlattığınız zaman her şey çözülüyor.

Forza Horizon 4 inceleme: Piyasadaki en iyi açık dünya temalı yarış oyunu

Sonuca bağlıyorum

Forza Horizon her zaman erişilebilirliği ve karmaşıklığı dengede tutmayı başarmış bir seri. Forza Motorsport'un gerçekçi sürüş mekanizmalarını alıyor ancak profesyonel yarışların ve acımasız rekabetin korkutucu doğasını ortadan kaldırıyor.

Horizon 4, karmaşıklıktan ödün vermeden, sanal sürüşün heyecan verici, cana yakın ve eğlenceli hareketlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Şöyle bir şey var Forza Horizon 4 sadece Forza Horizon 3'ün bir tekrarı. Edinburgh sokaklarında ilerlerken bu konuda çok fazla dikkatli olmanız zor.

Forza Horizon 4, şimdiye kadar oynadığım en iyi yarış oyunu. Oyuna bayılacak veher saniyesiden zevk alacaksınız. Şimdiye kadarki en iyi yarış oyunu olduğunu söyleyemem ama bu oyunun kesinlikle kafamdaki türle karşılaştırılacak bir yarış oyunu olduğunu söyleyebilirim.

Forza Horizon 4 Standart Edition Xbox One için 229 TL, Deluxe Edition 300 TL, Ultimate Edition ise 370 TL.

ARTILARI

  • Harika harita
  • Yüzlerce araç
  • Ses, grafik, sürüş gibi detaylar gayet iyi

EKSİLERİ

  • Bir süre sonra yarışlar sıkıcı gelmeye başlıyor