Teknoloji Fox'u Disney değil Comcast satın alabilir

Fox'u Disney değil Comcast satın alabilir

09.05.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Walt Disney, 21st Century Fox'un eğlence varlıklarını 52.4 milyar dolara satın almak üzere olduğunu söyleniyordu. Comcast'in, Disney'in satın alma teklifine karşı 60 milyar dolarlık nakit para teklifiyle adım attığı bildirildi.

Foxu Disney değil Comcast satın alabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Disney'in Fox'un varlıklarının önemli bir bölümünü satın almak için yaptığı büyük planın kesin olmadığı söyleniyor. Üç kaynak Reuters'a, Comcast Corp'un (Dünya'daki en büyük eğlence şirketlerinden biri) Disney'in Fox'u satın almak için sunduğu 52 milyar dolarlık teklife karşı 60 milyar dolar nakit para sunduğu söyleniyor.

Disney, geçtiğimiz Aralık ayında, şirketin film ve TV stüdyolarının yanı sıra kablo ağları ve uluslararası TV şirketlerini, hisse senedi bazlı bir anlaşma karşılığında satın almak için Fox ile anlaşmaya vardığını söyledi.

Bu, Disney'in X-Men, Avatar ve The Simpsons'ı kendi listesine ekleyeceği anlamına geliyordu. Disney ve Fox'un yönetim kurulları anlaşmayı onaylarken, henüz netleşmemişti. Anlaşma, Disney ve Fox hissedarlarının onayına tabi tutuldu. Ayrıca, birleşme ve düzenleyici incelemelerin yanı sıra diğer "kapanma koşulları"nın da karşılanması gerekiyordu.

Haberin Devamı

Reuters’a göre, Comcast CEO'su Brian Roberts, AT&T’nin devasa 85 milyar dolarlık devir süresinin devam etmesine izin verilmesi halinde anlaşmayı ileri atabilir.

Açıkçası Comcast, 60 milyar dolarlık teklifle kafaları karıştırdı. Netleşmeyen ve resmiyeti açıklanmayan Disney ve Fox ilişkisini Comcast bozabilir. Sürecin Haziran ayında netleşmesi bekleniyor.