Siyaset ‘Frak giymeye devam edeceğim’

‘Frak giymeye devam edeceğim’

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, genel siyasal konjonktür, tutuklu milletvekilleri meselesi ve siyasal gerginliklerin, Meclis’teki çalışmaları etkilediğini ifade ederek, “Ancak şartlar ne olursa olsun Meclis’te gerilimden uzak bir ortamı oluşturmak mümkündür” dedi.

‘Frak giymeye devam edeceğim’

Hamzaçebi, 1 Ekim’de başlayacak 26. Dönem 3. Yasama Yılı’nın Türkiye’nin sorunlarının çözümü açısından iyi bir yıl olmasını temenni etti. TBMM İç Tüzüğü’nün değiştiğini anımsatan Hamzaçebi, yeni yasama yılında TBMM Genel Kurul görüşmelerini, yeni İçtüzük kurallarıyla yöneteceklerini söyledi. Yasama sürecinin hızlandırılması amacıyla getirilen düzenlemelerin istenilen sonucu sağlayacağı kanaatinde olmadığını söyleyen Hamzaçebi, Yasama sürecini hızlandırmanın, iç tüzüğü değiştirerek değil Meclis’te uzlaşma ortamını oluşturmakla sağlanacağını ifade etti.
Yeni iç tüzük değişikliğiyle birleşimi yöneten TBMM Başkanvekillerinin frak giyme zorunluluğunun kaldırıldığının anımsatılarak, kendisinin frak giyip giymeyeceğine yönelik soruyu ise Hamzaçebi, “Daha önceki açıklamalarımda frak giymeye devam edeceğimi söylemiştim. Bu görüşümde bir değişiklik yok” diye yanıtladı.

Haberin Devamı