Full Face Lift (Tam Yüz Germe) Nedir?

Full face lift yani tam yüz gerdirme... Yüz ve boynun birlikte sarktığı hastalarda kullanılmaktadır. Yıllar geçtikçe yaşın ilerlemesi, yerçekimi, stres, yanlış beslenme, alkol ve sigara gibi etmenlerden ötürü cilt yıpranır, deforme olur. Böyle durumlarda sarkan cilt çeşitli operasyonlar sayesinde toparlanmaktadır.

Full face lift, elastikiyetini kaybeden alnın, yerçekimi ile düşen kaşların, gerginliğini kaybeden yüzün ve sarkan boyun bir arada düzeltilmesi uygulamalarını içeren bir operasyondur. Burun ve ağız kenarında çizgiler ve kırışıklılar oluşan, çene hattı gevşek –bollaşmış- olan kişilerde kullanılan full face lift operasyonu, ciltte oluşan olumsuz etkenleri yok etmektedir. Kendiyle ve hayatla barışık kişilerin tercih ettiği tam yüz germe işlemi, yaşlanma sürecini engellememektedir ancak yılların yüzde bıraktığı izleri silerek, kişinin tekrar aynalarla barışmasına ve daha genç bir görünüme kavuşmasına olanak sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Full face lift operasyonlarında, sarkan deri dokusu cerrahi müdahale sonucu alınır ve yüz gergin bir hale getirilir. Bu işlem sırasında deri altında bulunan kas ve destek dokuları da gerginleştirilir. Full face lift ameliyatlarında, aşağı doğru sarkmış biçimde olan deri ve doku, yukarı doğru çekilerek toparlanmaktadır. Böylece sarkma ve kırışma şikayetinde bulunan hastalar daha genç bir görünüme kavuşmaktadır. Bu operasyon sayesinde yanaklar, elmacık kemikleri ve çene hattı belirginleşmektedir. Full face lift operasyonlarında yüz ve boyun bölgesinde bulunan kaslar sıkılaştırılmaktadır.

Full face lift operasyonları ile bütün yüz ele alındığı için, orta yüz germe operasyonlarına kıyasla daha başarılı sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Full Face Lift Kimlere Uygulanabilir?

Tam yüz germe operasyonları genellikle 50 yaş üstü kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Yüz ve boynunda sarkma, kırışma gibi şikayetleri olan kadınlar bu ameliyata girebilir. Deri elastikliği formunda, güçlü yüz kemik yapısında olan kadınlara rahatlıkla uygulanabilen bu ameliyat güvenli olması sebebiyle de tercih edilmektedir. Son zamanlarda gittikçe popülerliği artan bu ameliyat çeşidi, cerrahların yenilikçi uygulamaları ve teknolojik gelişmelerle birlikte daha basit bir hale getirilmiştir.

Haberin Devamı

Full Face Lift’in Amacı Nedir?

Full face lift (tam yüz germe), gergin bir alına, göz alıcı bir çene hattına ve daha sıkı cilt detaylarına sahip olmak isteyen herkese uygulanmaktadır. Full face lift operasyonu geçiren hastalar daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde eder. Tam yüz germe ameliyatı öncesinde cerrah, kişinin yüzünü iyice inceler ve operasyon planını da buna göre çıkarır. Ameliyattan sonraki beklentileriniz, ameliyat öncesi şikayetleriniz de dikkate alınarak operasyon planlaması yapılır.

Tam yüz germe operasyonu benim ellerimde yaklaşık olarak 10 saat sürmektedir. Bu operasyon lokal anestezi altında da yapılabilmektedir. Ancak ben hastalarımın konforunu göz önünde bulundurarak bu operasyonu genel anestezi altında yapmayı tercih etmekteyim. Ameliyat sonrasında hasta gerçekleştirilen rutin işlemlerden sonra hastaneden taburcu edilmektedir.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı