Ekonomi G20: Kripto paralar para değil

G20: Kripto paralar para değil

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

G20: Kripto paralar para değil

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Arjantin’de yapılan G20 toplantılarında kripto varlıkların gündeme geldiğini belirterek, “Toplantıda kripto paralar, ‘para’ olarak kabul edilmedi” dedi.

Haberin Devamı

G20 toplantılarında küresel büyümenin ele alındığını anlatan Şimşek, küresel ekonominin epeyce güçlü olduğunu ancak bunun konjonktürel bir toparlanmadan kaynaklandığını kaydetti. G20 toplantısında gündeme gelen bir diğer önemli konunun da kripto varlıklar olduğunu dile getiren Şimşek, “Toplantıda ‘G20 olarak kripto paraları ‘para’ olarak kabul etmiyoruz. Küresel finansal sistem şimdilik risk altında değil’ değerlendirmesinde bulunuldu” diye konuştu.

Vergi kaybı oluyor

Şimşek, bu konuda yasadışı kullanım da dahil olmak üzere terörizmin finansmanı, kara para aklama gibi problemlerin bulunduğuna dikkati çekti.

Dijitalleşmenin birçok ülkede vergi tabanına yönelik büyük bir tehdit oluşturduğuna işaret eden Şimşek, G20’de dijital ekonominin vergilendirilmesi konusunun da ele alındığını bildirdi. Şimşek, toplantıda “Dijital ekonomi vergiden muaf olamaz, bu sürdürülebilir değil. Tek taraflı eylem için politik baskılar artmakta” görüşlerinin aktarıldığını kaydetti.