Gündem Galatasaray Fatih Terim’le kaybetmiyor

Galatasaray Fatih Terim’le kaybetmiyor

19.05.2018 - 17:56 | Son Güncellenme:

Fatih Terim bir Galatasaray efsanesi. Öyle ki, kulübün en zor zamanlarında sorumluluk almaktan çekinmeyen başarılı teknik adamı Galatasaray’a gerek futbolculuk döneminde gerekse de teknik direktörlük döneminde uzun yıllar hizmet ederek adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Galatasaray Fatih Terim’le kaybetmiyor

Fatih Terim, futbolculuk döneminde uzun yıllar kaptanlığını yaptığı Galatasaray’da şampiyonluk yaşayamamıştır. Futbolu 1985 yılında Galatasaray’da bırakan Terim kariyeri boyunca toplamda 327 maça çıkmıştır.

Haberin Devamı

Teknik direktörlük kariyeri

1996 yılında ilk Milli Takım deneyiminden sonra yuvam dediği Galatasaray’a bu kez teknik direktör olarak geri gelen Fatih Terim, futbol takımıyla lig tarihinin en başarılı dönemini yaşamıştır. Bu süreçte 4 kez üst üste şampiyon olan Galatasaray 2000 yılında ise Türk futbol tarihinde miat olan bir başarıya imza atarak o dönemki adıyla UEFA Kupasını kazanmıştır.

2. kez Galatasaray

Galatasaray’da gösterdiği büyük başarılar sonucu İtalya’da Fiorentina ve Milan gibi dünyanın sayılı köklü kulüplerinde teknik direktörlük yapan Terim ile Galatasaray’ın yolları 2002 yılında tekrar kesişti. Bu dönem Terim için başarısız geçmiştir. Öyle ki, 2 yıl gibi kısa bir sürede Galatasaray’ın 2004 yılını kupasız kapatmasının ardından görevini bırakmıştır. Göreve geldiği 2. dönem Fatih Terim’in teknik direktörlük kariyerindeki en başarısız dönemi olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

Tekrar Galatasaray

2010 yılında kulüp başkanlığına Ünal Aysal’ın seçilmesi sonucunda Fatih Terim yuvasına 3. kez merhaba demiştir. Terim, önceki iki sezonda ilk 5’e bile girmekte zorlanan kulübü tekrar şaha kaldırmış ve iki sene üst üste şampiyon yapmıştır. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de son derece başarılı olan Galatasaray, çeyrek finalde Real Madrid’e elenmiştir. Terim Galatasaray’ın başındaki 3. Döneminin ortasında Milli Takım ile anlaşmış ve Galatasaray’a veda etmiştir.

Terim ile son kez

2017/2018 dönemine İgor Tudor ile başlayan Galatasaray alınan kötü sonuçların ardından bir kez daha Fatih Terim’in kapısını çalmıştır. Terim, bu teklifi görevden kaçmak olmaz düşüncesiyle 4. Kez kabul etmiştir. Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav sezonunun son haftasına en yakın rakibinin 3 puan önünde lider giren Galatasaray, Göztepe’ye kaybetmemesi durumunda şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf olacaktır. Terim’in teknik direktörlüğü yaptığı dönemlerin sadece birinde şampiyon olamayan Galatasaray bu sene de şampiyon olursa Terim- Galatasaray büyüsü devam etmiş olacak.