Teknoloji Galaxy S8'de görülen kırmızı ekran sorunuyla ilgili Samsung'dan açıklama

Galaxy S8'de görülen kırmızı ekran sorunuyla ilgili Samsung'dan açıklama

28.04.2017 - 17:29 | Son Güncellenme:

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde görülen kırmızı ekran sorununun nedenini açıkladı. Peki Galaxy S8’e gölge düşüren kırmızı ekran sorununa sebep olan ne?

Galaxy S8de görülen kırmızı ekran sorunuyla ilgili Samsungdan açıklama

Koreli müşteriler, kısa bir süre Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın ekranında belli belirsiz bir kırmızı renk değişikliği meydana geldiğini ve bu rengin ekran ayarları menüsünden düzeltilemediğini belirtmişti. Tartışma konusu olan bu durum hakkında Samsung'dan açıklama geldi.

Haberin Devamı

Samsung yetkilileri, daha öncesinde sorunun yazılımdan kaynaklandığını ve kesinlikle üretim hatası olmadığını belirtmişti. Çok az sayıdaki cihazda böyle bir problemin görüldüğünü söyleyen firma, yakın zamanda yayınlanacak bir güncelleme ile sorunun çözüleceğini de dile getirmişti.

Samsung'tan yeni gelen açıklama ise kırmızı ekran sorununun AMOLED ekranlardan kaynaklandığı yönünde. Galaxy S8 ve S8+ modelllerinin yüksek netlik ve kontrast ile zengin, canlı renkler sağlamak için Super AMOLED ekran ile donatıldığını belirten Samsung, Super AMOLED ekranların renkleri farklı şekilde yansıttığı, bu yüzden de kırmızı ekran sorununun ortaya çıktığını söyledi.

Galaxy S8de görülen kırmızı ekran sorunuyla ilgili Samsungdan açıklama

AMOLED ekran kullanıyorsanız, kendi ekranınızın renk tonlarını kendiniz ayarlamanız gerekiyor. Galaxy S8 ve S8+ modelleri için yayınlanan G950NKSU1AQDG ve G950NKSU1AQDG yazılım güncellemeleriyle ekran renk dengesi ayarlanabiliyor.

Haberin Devamı

Ayarlar menüsü altında yer alan Screen Mode (Ekran Modu) alanına yeni bir ayar daha getiren Samsung, burada Full Screen Colour Balance (Uyarlanabilir ekran) ile ekranın kırmızı tonunu normale çevirmenizi sağlıyor. Ayrıca Samsung yine buraya Screen Edge Colour Balance (Renk dengesi) ayarı da getirdi.