Galeri Yangın tüpleri kontrol edildi mi?

Yangın tüpleri kontrol edildi mi?

11.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ankara’da bir evde çıkan yangında iki itfaiyecinin karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, belediye meclisinde ihmal iddiaları gündeme getirildi.

Yangın tüpleri kontrol edildi mi

HANDE ATILGAN Ankara - Ankara’da 4 Ekim’de bir dairede çıkan yangına müdahale eden itfaiyecilerden Fahrican Yavaş hayatını kaybetmişti. Hastanede tedavi altındaki Orçun Yaşar’ın da hayatını kaybetmesiyle can kaybı ikiye çıktı. İtfaiyede ihmal iddiaları soruşturulurken, konu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de ele alındı. 

Haberin Devamı

Keçiören Osmangazi Mahallesi’ndeki Sinan Apartmanı’nındaki dairede sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale eden ekipten 4 itfaiye eri karbonmonoksit zehirlenmesiyle ağır şekilde yaralanmıştı. 

Fahrican Yavaş olay günü hayatını kaybederken, diğer er Orçun Yaşar da önceki gün hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Can kayıplarının ardından ihmal iddiaları, ABB Meclis toplantısında gündeme geldi. Meclis üyeleri, oksijen eksikliğinden kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesinden ölen erler için yangın tüplerinin dolu olup olmadığı ve itfaiye grup amirlerince erlerin gerekli şekilde kontrol edilip edilmediğini sordu. 

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Meclis’te iddialara yanıt verirken olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü vurguladı. Yangın tüplerinin olay öncesi Siteler bölgesinde doldurulduğunun kamera kayıtlarınca tespit edildiğini bildiren Neslihanoğlu, grup amirlerinin binada çalışan itfaiyecileri yarım saat kadar kontrol etmediği iddiası üzerine de “Bir telaş anı” açıklamasını getirdi. 

Haberin Devamı

Neslihanoğlu, can kayıplarının eğitimsizlikten kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine “Son iki işe alımımız itfaiyecilik mezunlarından” bilgisini verdi. Hayatını kaybeden iki itfaiye erinin ismi, önümüzdeki günlerde Meclis kararıyla itfaiye istasyonlarına verilecek. 

TIP BÖLÜMÜNÜ BIRAKIP İTFAİYECİ OLDU

Yaşar Neslihanoğlu, hayatını ilk kaybeden er olan Fahrican Yavaş’ın, küçüklüğünden beri itfaiyeci olmak isteyen 24 yaşında bir genç olduğuna anlattı. Neslihanoğlu, Orçun Yaşar’ın da yurt dışında tıp okurken bu bölümü bırakıp, itfaiyeci olmak için İtfaiye Meslek Yüksekokulu’na kaydolduğunu söyledi.