Game of Thrones: 7. Sezona Dair 7 Madde

6 sezondur ekranları kasıp kavuran ve dünya çapında milyonlarca izleyicisi olan Game of Thrones`un (Taht Oyunları) en yeni 7. Sezon fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Her sene nisan ayında izlediğimiz dizi bu sene neredeyse 3 ay gecikerek temmuz ayında ekranlara gelecek. Dahası her sezon olduğu gibi 10 değil, yalnızca 7 bölümden oluşacak.

Bekleme süresi bu kadar uzadığından dolayı, ben de Game of Thrones`un 7. sezonuna dair “beklediğimize değdi” dediretecek 7 maddeyi sizler için sıraladım.

1- Ufukta Büyük Bir Savaş Gözüküyor. Ve Bir O Kadar da Büyük Ejderhalar…

Haberin Devamı

Yayınlanan son fragmandandaki sahnelere bakarsak, bu sezon bir noktada Cersei için savaşan birlikler, Daenerys ve ordusuyla karşı karşıya gelecek gibi gözüküyor. Daenerys’in daha da büyüyen ejdarhaları ve beyaz atıyla Jamie Lannister, bu kanlı savaşta aktif olarak yerlerini alıyor.

Game of Thrones’un geçmiş sezonlarda hiç şaşmadan çok iyi yaptığı bir şey varsa, o da epik savaş sahnelerinin yer aldığı, bir nevi aksiyon yüklü kısa bir sinema filmi tadındaki bölümlerdir. Geçtiğimiz sezondaki “Battle of Bastards” ya da ikinci sezondaki “Blackwater” bölümleri buna iyi bir örnek göstermek için yeter de artar bile. Hele ki, 7. sezonun her zamanki gibi 10 yerine, 7 bölümden oluşacak olmasıyla vadedilen daha uzun bölüm süreleriyle, bizi kesinlikle sinematik açıdan daha görkemli bir TV dizisi bekliyor.

2- Niyahet Beklenen Stark Kavuşması Olabilir.

Son fragmanda Duvar’da ve Winterfell topraklarında gördüğümüz Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), bu sezon sonunda eve, Kıştepesi’ne ulaşıyor. Bu demek oluyor ki uzun zamandır ayrı düştüğü ablası Sansa Stark (Sophie Turner) ve üvey abisi (aslında geçen sezon finalinde öğrendiklerimiz doğrultusunda teknik olarak kuzeni oluyor) Jon Snow (Kit Harrington) ile nihayet bir araya geliyor. Ayrıca, daha önceleri yayınlanan Arya Stark’ın kışlık kıyafetler giydiği ve arka planda Kıştepesi’ne özgü yapıların görüldüğü fotoğraflardan yola çıkarak, Arya’nın da Kuzeye doğru yola çıktığını kanısına varıyoruz. Çoğunun haksız yere öldürüldüğü, hayatta kalan üyelerinin de 6 sezondur ayrı düştüğü Stark ailesini tekrar bir arada görmek, şüphesiz bu sezon seyirciyi en tatmin eden olaylardan biri olacak.

Haberin Devamı

3- Lannister Biraderler’in Durumu Ne Olacak?

Bildiğimiz üzere Tyrion (Peter Dinklage), artık Daenerys`in en sağlam destekçilerinden biri ve hiç ama hiç bir şey Tyrion’u, kız kardeşi Cersei’nın korkunç bir ölüme gittiğini görmekten daha mutlu edemez. Peki her zaman çok daha derin bir sevgiyle bağlı olduğu kardeşi Jamie ile karşı karşıya gelince, ne olacak? Fragmanda, Cersei ve Daenerys’in olası savaşında iki kardeşi karşı cephelerde görüyoruz.

4- Euron Greyjoy, Game of Thrones’un Şu Ana Kadarki En İyi(!) Kötüsü Olabilir

Yakınlarda verdiği bir röportajda, Euron karakterine can veren oyuncu Pilou Asbeak, dizinin haftalık sadizm ve cinayet kotasını düşününce, Euron Greyjoy`un dizinin en kana susamış karakteri Ramsay Bolton’u aratmayacağının sinyallerini verdi. Kitaplardan da ne kadar acımasız ve psikopat bir `Kral’ olduğunu bildiğimiz Kral Greyjoy için, oyuncu “Bu sezondan sonra, Ramsay gözünüze küçük bir çocuk gibi gözükücek” dedi. Bu ne kadar hayra alamet bilemiyoruz ama dizinin nihai kötü karakteri 'Gece Kralı' ve ölümsüz ordusu gelip insan düşmanların pek öneminin kalmayacağı o döneme kadar, Euron Greyjoy seyirciyi bir hayli tatmin edecek gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

5- Nihayet ve Umarız Claganebowl! (Clagane Kapışması)

Bir ihtimal. Belki olur, belki olmaz bilemiyoruz henüz.

Bilmeyenler için söyleyeyim, Claganebowl dizinin ve kitapların hayranları tarafından uzun zamandır beklenen, Tazı Sandor Clagane (The Hound) ve abisi Dağ Gregor Clagane (The Mountain) arasında geçecek olan nihai hesaplaşma için kullanılan bir terim. (Bu arada tabi ki Tazı’nın galip gelmesini umuyoruz)

Henüz bu Kardeşlerin Savaşı’nın gerçekleşeceğine dair gerçek bir kanıtımız yok. Ancak, son yayınlanan fragman, bu teoriyi bekleyenleri bir tık daha cesaretlendirir nitelikteydi. Fragman, Sandor Clagane’i (Tazı) King’s Landing`de -ki kardeşi Gregor, Kraliçe Cersei’yı burada korumakta- göremediğimiz birine kılıç savururken gösteriyor. Bu bir işaret olabilir mi ne?

6- Büyük Buluşma: Dragonstone

Hepimiz Jon Snow ve Daenerys’in dizi boyunca bir noktada buluşmasını bekliyoruz. Hele artık kan bağları olduğunu da öğrendik ya, falan filan. Dizi çekimlerinin bir kısmının İspanya’da açık bir plajda yapılması sayesinde, ikilinin bu merakla beklenen buluşmayı doğrulayan, beraber görüntülendikleri kareler internette dolaşmaya başlayalı çok oldu. Dahası, söylenenlere göre Tyrion, Davos, Missandei, Varys and Theon karakterlerine can veren oyuncular ve EJDERHALAR da bu bölümde yerini alacak isimler arasında. Jon ejderhalarla tanışacak olması çok iyi değil mi? Tüm bu karakterlerin toplanacağı buluşma yeri ise Westeros`ta Dragonstone (Ejderha Kayası) olacak.

7- Ed Sheeran mı o?

Evet, oymuş. Ünlü şarkıcı Game of Thrones’un yedinci sezonunda küçük bir rol alacağı duyurdu. Ed Sheeran, rolünün detaylarını anlatırken,, dizide canlandırdığı karakterin, Maisie Williams tarafından hayat verilen Arya Stark karakterine serenat yapacağını söyledi. “Maisie ile bir sahne çektik” diyen Sheeran, “Bir şarkı söyledim ve sonra o da ‘Güzel bir şarkı’ dedi” ifadesini kullandı. Böyle bir dizinin popülaritesine popülarite katmak bu olsa gerek!

Minea