Stil Gardırop detoksu nasıl yapılır?

Gardırop detoksu nasıl yapılır?

16.01.2019 - 15:49 | Son Güncellenme:

Vücudunuz gibi gardırobunuzun da dönem dönem detoksa ihtiyacı olabilir. Alışveriş konusunda kontrolünüzü kaybettiğiniz, dolabınızı ve çekmecelerinizi kapatmakta zorlandığınız, buna rağmen giyecek bir şey bulamadığınız bir dönemdeyseniz acilen gardırop detoksuna ihtiyacınız var.

Gardırop detoksu nasıl yapılır

Bütün gardırobunuzu dökün

Haberin Devamı

Her şeyi birlikte görmek için bütün gardırobunuzu dökerek işe başlayın. Kıyafetlerinizi kategorilere ayırın. Pantolonları tek bir yığın yapın, montlarınızı tek bir yığın yapın... Böylece aynı şeyden birden fazla olup olmadığını, gereksiz satın aldığınız ürünleri görebilirsiniz. Öte yandan bu şekilde unuttuğunuz parçaları da yeniden keşfedebilirsiniz.

Çapraz sorgu

Kendinize basit birkaç soru sorun: Bu ayakkabıları bir mağazada görsem alır mıydım? Geçtiğimiz yıl boyunca bu tişörtü hiç giydim mi? Bu pantolon vücuduma oturuyor mu? Bu etekle rahat ediyor muyum? Bu sorulara cevabınız hayırsa bu parçalardan acilen kurtulun.

Sizi mutlu ediyorsa kalsın

Dolabınızdaki herhangi bir şey yılda bir bile giyseniz sizi mutlu ediyorsa kalmalı. Fakat tamir etmeyi ihmal etmeyin. Düzenli olarak temizleyin, düğmeleri eksikse tamamlayın, fermuarı bozuksa yaptırın.

Haberin Devamı

İkinci bir görüş alın

Dolabınızdaki parçalarla duygusal bağ kurmuş olabilirsiniz. Bu noktada zevkine güvendiğiniz yakın bir arkadaşınız devreye girsin. At diyorsa atın.

Etiketlerini bile koparmadığınız parçalardan kurtulun

Üzerinde hala etiketiyle duran kıyafetlerinizi muhtemelen giymeyeceksiniz. Birkaç beden küçülünce giyeceğim, bunun da günü gelecek diye düşündüğünüz ne varsa dolabınızda çürümeye mahkum etmeyin. Satın veya bağışlayın.

Düzenli bir şekilde asın

İlk başta kategoriye göre yığın yaptığınız kıyafetleri şimdi kategorilerine göre asın. Böylece eksiğinizi fazlanızı da daha iyi görmüş olacaksınız.

Sadece ihtiyacınız olan ve sizi heyecanlandıran şeyleri satın alın

Alışveriş yapmak için alışveriş yapmak cüzdanınız ve gardırobunuz için pek sağlıklı değil. Bir alışveriş sitesine veya bir mağazaya girdiğinizde doğrudan ihtiyaçlarınıza yönelin veya gördüğünüzde çığlık atmak istediğiniz bir parça varsa satın alın.

Yazarlar