Gaziantep Gaün'de Mülteci Kadınların Rehabilitasyonu Eğitimi

Gaün'de Mülteci Kadınların Rehabilitasyonu Eğitimi

25.06.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

.

Gaünde Mülteci Kadınların Rehabilitasyonu Eğitimi

GAZİANTEP (AA) - Türkiye'de ve Avrupa'da Mülteci Kadınların Rehabilitasyonu ve Sosyal Entegrasyonu İçin Uluslararası İşbirliği Projesi kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde ortak personel eğitimi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, 2016 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus Plus Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilen ve GAÜN koordinatörlüğünde yürütülen proje, GAÜN tarafından Erasmus Plus Hibe Programı kapsamında yürütülen ve mülteci kadınların sosyal rehabilitasyonu üzerine hazırlanan ilk ve tek proje olma özelliğini taşıyor.

Bu kapsamda Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen ortakların katılımıyla 5 gün süren ortak eğitimde katılımcılara, alanında uzman kişilerce proje süreci, proje çıktıları ve uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak gerçekleştirilen eğitime, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Mengilli, UNWOMEN’dan Seda Dolaner, Alfarah Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nden Aylin Çolak ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ensar Toplum Merkezi Müdürü Ömer Ataş konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Eğitimin kapanışında GAÜN Rektörlüğü'nde sertifika töreni gerçekleştirildi. Törene, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, proje koordinatörleri, proje ekibi, Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi ile proje ortağı ülkelerin temsilcileri katıldı.