Gaziantep Gaziantep'te 270 Okula “Eko-Kulübüm” Projesi

Gaziantep'te 270 Okula “Eko-Kulübüm” Projesi

14.12.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepte 270 Okula “Eko-Kulübüm” Projesi

Gaziantep’teki 270 okulda eko sistemin önemi hakkında farkındalık oluşturmak ve bu bilincin günlük yaşamın olumlu etkilerine dikkat çekmek amacıyla "Ekoloji Kulubüm" projesi başlatıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında kent genelindeki 270 okulda “Ekoloji Kulübüm” projesini hayata geçirildi. Proje, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile Oğuzeli, Şahinbey, Şehitkamil merkez ilçelerine bağlı ilkokullarda gerçekleşiyor. Proje çerçevesinde öğrenciler okulların fiziki koşullarına göre kendi okullarında ‘köşe kurma, bahçe kurma, ekolojik okul ve ekoloji sınıfı’ gibi alanlar yaptılar. Bu kapsamda okullarda ekoloji kulübü kurulması ve yeşil alanların artırılması ile ilgili örnek çalışmaların yer aldığı eğitimci eğitimleri verildi. Teorik kısım ekolojik binada, atölye örnek çalışmaları ise Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Bugüne kadar 270 ilkokulda ekoloji kulüpleri oluşturun Büyükşehir Belediyesi, rehber öğretmenlere guruplar halinde Botanik Bahçesi’nde ekolojik yaşam konusunda eğitimler verdi. Projeye katılıp bahçeler veya köşeler oluşturan okullara “Ekolojik Okul” sertifikalarının verildiği projede, kulüp rehber öğretmenlerine ise “Katılım Belgesi” verildi. Projeye katılan öğrencileri de “Ekolojik Çocuk” rozeti ve şapkası ile ödüllendirdi.
Proje sonunda çalışmaya katılan 270 eğitimciye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi onaylı katılım belgesi verildi.