Dünya Gazze’de ‘ateşkes’

Gazze’de ‘ateşkes’

31.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gazze’de günlerdir süren gerginlik, son bulmuş gözüküyor. İsrail’in Gazze’den gelen “roket ve havan topu saldırılarına karşılık” başlatıldığını açıkladığı hava operasyonlarının ardından, Hamas ve İslami Cihad ateşkes sağlandığını duyurdu.

Gazze’de ‘ateşkes’

İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar, dün de Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Beni Süheyla beldesinde Filistinli gruplara ait 2 noktayı vurmuştu.

Haberin Devamı

Bu hava saldırılarının ardından Hamas ve İslami Cihad, 2014’ten bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşmasına geri dönme konusunda İsrail ile aracılar yoluyla anlaştıklarını duyurdu. Associated Press’in aktardığına göre, anlaşmanın Mısırlı arabulucular vasıtasıyla gerçekleştiği belirtildi.

Karşılık buldu

Açıklamanın ardından saldırılar dursa da İsrail kanadı henüz ateşkesi doğrulamadı. İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, “İsrail durumun kötüye gitmesini arzu etmiyor. Fakat bu şiddeti başlatanlar durdurulmalı” dedi. Haaretz gazetesinin aktardığına göre İsrailli savunma yetkilileri de Gazze’de son yaşanan şiddet olaylarının devam etmeyeceği değerlendirmesinde bulundu. Gazete, İsrail ordusunun Hamas’ın ateşi kesmesine aynı şekilde karşılık vereceğini aktardı.

Yazarlar