Dünya Gazze’de gerilim tırmandı

Gazze’de gerilim tırmandı

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına atılan roketin bir otobüse isabet etmesi sonrasında bölgeye yoğun hava saldırıları başlatırken, en az 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’de gerilim tırmandı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada saldırıya ilişkin fazla ayrıntı verilmezken, daha önce yapılan açıklamada Gazze’den açılan ateşin İsrail tarafında bir otobüse isabet ettiği ifade edilmişti. Gazze’den İsrail tarafına 200 kadar roket atıldığı aktarılırken, biri ağır 21 İsrailli’nin yaralandığı belirtiliyor. Ordudan yapılan açıklamada, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 20’den fazla hedefin vurulduğu, saldırılarda savaş uçakları, helikopterler ve tankların kullanıldığı aktarıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze’de tırmanan gerginliğin ardından başkent Tel Aviv’de Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği bildiriliyor. İsrail’in, Gazze sınırına tank yığınağı yaptığı da belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan İsrail savaş uçakları, “El Aksa” kanalının Gazze’deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden devam etti.