Ekonomi Gebze-halkalı hattı yılbaşında açılıyor

Gebze-halkalı hattı yılbaşında açılıyor

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı banliyö hattının yüzde 81’inin tamamlandığını belirterek, hedeflerinin yıl sonu itibarıyla bu hattı açmak olduğunu söyledi.

Gebze-halkalı hattı yılbaşında açılıyor

Halkalı Tren İstasyonu’ndan trene binerek Kazlıçeşme Tren İstasyonu’na kadar test sürüşüne katılan Arslan, bu hatta incelemelerde bulundu. Kazlıçeşme Tren İstasyonu’nda açıklamalarda bulunan Arslan, “Halkalı’dan Gebze’ye mevcut banliyö hatları ve Marmaray kullanılmak suretiyle 77 kilometrelik güzergah hiçbir aktarma olmadan 115 dakikada gidilecek” dedi.

Haberin Devamı

Halkalı-Gebze banliyö hattında toplamda 43 istasyon bulunacağını kaydeden Arslan, “Bu 43 istasyonun 7 tanesi ana hat trenlerinin, yüksek hızlı trenlerin durduğu istasyonlar olacak. Bu 7 istasyon Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı olarak belirlendi” dedi.

Sivas’tan Halkalı’ya

Bakan Arslan, “Yüksek hızlı trenler seneye Haydarpaşa’ya gelecek. Haydarpaşa yüksek hızlı trenlerimize hizmet verecek. Yüksek hızlı trenlerimizin bir kısmı Marmaray hattını kullanarak Halkalı’ya kadar gelebilecek hale gelecek. Önümüzdeki yıl Sivas’a kadar olan hattı da bitireceğiz. Sivas’tan kalkan bir yüksek hızlı tren önümüzdeki yıldan itibaren Haydarpaşa’ya ve Halkalı’ya kadar gelebilecek. Şu an inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattını bitirdiğimizde hızlı trenlerimiz Avrupa’ya kadar gidebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 bin kadro için 145 bin kişi başvurdu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT için açılan 5 bin kişilik kadroya 145 bin kişinin talip olduğunu açıkladı.

Arslan, bu kadrolarda istihdam edilmek için 145 bin 668 kişinin sınav ücreti yatırdığını, ücret yatıranların 115 bin 431’inin başvuru işlemlerini tamamladığını, işlemlerini tamamlayamayan için verilen ek sürenin dün geceyarısı dolduğunu kaydetti.

Gebze-halkalı hattı yılbaşında açılıyor