Gündem Geleceğin megastarı Aleyna Tilki kimdir?

Geleceğin megastarı Aleyna Tilki kimdir?

16.05.2018 - 10:23 | Son Güncellenme:

Aleyna Tilki, küçük yaşına rağmen son dönemlerin en popüler isimleri arasına dahil olmayı başardı. Sıra dışı sesi ve müziği sayesinde kısa sürede adını herkese duyuran genç yetenek, gerek müzik dünyasında gerekse magazin dünyasında adından sıkça söz ettirmeye başladı. Mart ayında 18 yaşına basan genç sanatçı, kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam ediyor.

Geleceğin megastarı Aleyna Tilki kimdir

Her şey bir single ile başladı

Haberin Devamı

Aleyna Tilki 2000 senesinin 28 Mart’ında Konya'da dünyaya geldi. Anne tarafından ise Trabzonlu olduğu bilinen genç şarkıcı, 2106 senesinin Ağustos ayında müzik piyasasına giriş yaptı. Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman ile bir single çıkaran Tilki, Cevapsız Çınlama ismini taşıyan bu parçayla müzik listelerini alt üst etti. Vokalinde yer aldığı bu parçanın YouTube'da yayınlanan klibi sayesinde ünlenen sanatçı, 2016 senesinde Türkiye'de en çok izlenen ismi oldu. Bir sene içerisinde 300 milyondan fazla tıklanan video klibi ile rekor kıran ünlü sima, en çok izlenen Türk şarkıcı unvanına da layık görüldü. Pop müziğin en yeni isimlerinden biri olan Tilki'nin vokalini üstlendiği Cevapsız Çınlama parçası, MusicTopTR'nin resmi listesinde de ikinci sıraya yükselerek dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

Listelerde birinciliğe yükseldi

Kısa sürede inanılmaz bir çıkış yakalayan genç şarkıcı, ilk solo single'ını 2017 senesinde çıkardı. Geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya sürdüğü parçasına Sen Olsan Bari ismini veren sanatçı, MusicTopTR'nin resmi listesinin zirvesine yerleşerek bu defa birincilik elde etti.

Reşit olmaması tepki çekti

Sosyal medyayı kasıp kavuran ve oldukça uzun bir süre gündemde kalmayı başaran bu şarkısı sayesinde adından sıkça söz ettiren Aleyna Tilki, magazin dünyası tarafından da hakkında en çok anılan isimlerinden biri oldu. Çıkış yaptığı ilk aylarda içkili mekanlarda sahne alarak dikkat çeken genç yetenek, reşit olmadığı gerekçesi ile büyük bir kitle tarafından yöneltilen yoğun eleştirilere maruz kaldı. 65. Türkiye Hükümetinin de tepkisini çeken genç şarkıcı, Twitter ve Instagram hesabı üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Konserinde bomba patlatıldı

2016 senesinin Kasım ayında Diyarbakır'da bulunan bir mekânda sahne alan Tilki, konseri esnasında atılan iki el yapımı ses bombası nedeniyle korkulu anlar yaşamıştı.

En iyi çıkış yapan şarkıcı seçildi

2016 senesinde düzenlenen Radyo Aydın Müzik Ödülleri'nde iki dalda ödül kazanan genç şarkıcı, Cevapsız Çınlama isimli parçası sayesinde hem 'En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı' hem de “Yılın Düeti” ödüllerine layık görüldü. 2017 senesinde de Altın Kelebek Ödülleri'ne aday gösterilen Aleyna Tilki, bu defa 'Yılın Şarkısı' ve 'En İyi Klip' dallarında aday olan isimler arasında yer aldı.