Gelecek Şimdide Yaratılır

Bugün sahip olduğumuz kariyer, başarı, maddi manevi imkânlar, değişim ve dönüşümler yıllar öncesinin emekleriyle, yıllar öncesinde atılmaya başlanan ve istikrarlı atılan adımların sonucunda elde edilmiştir. Böyle baktığımızda bugün geçmişin meyvelerini topluyoruz diyebiliriz. Ancak geçmiş dediğimiz ana dönersek o an “şimdi”dir. Bu da demektir ki gelecek şimdide yaratılıyor. Var olan hiçbir şey, bir anda hooop diye olmadı ama her an şimdide inşa edildi :)

Biraz karışık gibi gözüküyor olabilir ama durum aslında çok basit. Diyelim ki şu anda bir proje yapmayı hayal ediyorsunuz ya da kilo vermeyi veya okulu bitirmeyi istiyorsunuz. Bütün bunların gerçekleşmesi için bugün, şimdide atacağınız her adım, bu isteğiniz doğrultusunda yapacağınız her seçim, bir gün bu isteğinize ulaşmanızı sağlayacak yapı taşıdır. O zaman gelecek şimdide yaratılıyor diyebiliriz. Peki, hayal ettiğimiz hedefimize ne zaman ulaşırız :) Yine ulaştığımız gün “şimdi” olacak… Ama her şey o anda mı oldu? Hayır, tabii ki :)

Haberin Devamı

O zaman şimdi ne yapıyorsak ya da yapmıyorsak geleceğimizi o şekilde oluşturuyoruz diyebiliriz. (Bunu her an hatırlamamız çok önemli.) Hayallerimiz, hedeflerimiz varken şimdi sadece isteme modunda kalıyorsak gelecekte hâlâ istemeyi yaratıyoruz. Zayıflamak isterken şimdi pasta börek seçiyorsak kilo almayı yaratıyoruz. Okulu bitirmek isterken sosyal medyada geziyorsak sosyal medya bağımlılığını yaratıyoruz. Sonra o gelecekteki gün gelip “şimdi” olduğunda da “Ama şimdi olmadı. Ama şimdi yok!” diye sızlanıyoruz…

Şimdi herkes hayallerini, hedeflerini düşünsün, evet düşünün bakalım neler istiyorsunuz, kendinizde hayatınızda neler değişsin istiyorsunuz? Hatta bunları bir kâğıda yazıp göz önünde bir yere koyun. Her gün bakın bakalım şimdide ne yapıyorsunuz, şimdi yaptıklarınız bu isteklerinizle örtüşüyor mu örtüşmüyor mu? Şimdide yaptığınızla hangi geleceği yaratıyorsunuz?

Şimdinin farkındalığında güzel bir hafta dilerim… Sevgi ve sağlıkla ilerleyin

NLP Uzmanı & Yaşam Koçu ICF PCC
Arzu Bıyıklıoğlu

Haberin Devamı

www.arzubiyiklioglu.com

instagram.com/arzu.biyiklioglu/

facebook.com/arzubiyikliogluofficial/

@arzu.biyiklioglu