Gündem Gelin ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Gelin ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

22.04.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

Gelin ayakkabısı, gelin adayları için en önemli unsurlardan biridir. Topuklu veya topuksuz modelleri vardır. Desenli, dantelli veya düz renklerde gelin ayakkabıları mevcuttur. Gelinlerin en özel günlerinde giyecekleri gelin ayakkabılarını alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Gelin ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmelidir

Gelin ayakkabısı nedir?

Haberin Devamı

Gelin ayakkabısı, gelin adaylarının gelinliklerinin altına giydikleri ayakkabıya verilen isimdir. Standart renkleri beyaz, kırık beyaz, krem rengi ve bejdir. Yeni moda ile birlikte renkli model ayakkabılar da gelin ayakkabısı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Gelin ayakkabıları, aslında çok farklı bir ayakkabı türü değildir. Bilinen herhangi bir ayakkabı, gelinlik altına giyildiğinde gelin ayakkabısı olarak adlandırılır.

Gelin ayakkabısı modelleri nasıldır?

Gelin ayakkabısı modelleri birçok farklı çeşit ile kullanıcı ile buluşur. Sadelik arayanlara göre düz, sade ve şık modeller vardır. Taşlı, dantelli, işlemeli ve yüksek topuklu modeller ise gösterişli ürünleri sevenler için tasarlanmıştır.

Her kesme ve her zevke uyan bir gelin ayakkabısı bulabilmek mümkündür. Son yıllarda gelin adayları arasında popülerlik kazanan gelin ayakkabısı türleri, sade ve rahat olanlardır. Gelinlik altına spor ayakkabısı, babet ve dolgu topuk ayakkabılar da son yılların en gözde gelin ayakkabısı modelleri arasında yer alır.

Haberin Devamı

Gelin ayakkabısı modellerinden, üzeri çöp adamlarla resmedilmiş babet ve dolgu topuk ayakkabılar da tercih edilenler arasındadır. Beyaz spor ayakkabısı giyip bağcık kısmını renkli kurdeleli seçen gelin adayları da mevcuttur. Farklılık arayanlar ve gelin ayakkabısı özel olsun isteyenler, ayakkabısını kendisi de tasarlayabilmektedir. Düz beyaz alınan babet, spor ayakkabı, dolgu topuk, platform topuk ve normal topuklu ayakkabılar kişilerin zevklerine göre tasarlanabilmektedir. Üzerini kendiniz de aldığınız boncuklar ve kurdeleler ile süsleyebilir, kalemler ile resimler çizebilirsiniz. Kendi özel gelin ayakkabısı modelinizi tasarlamış olursunuz.

Gelin ayakkabısı seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Gelin ayakkabısı seçmenin püf noktası ayakkabıları denemekten geçer. İnternet üzerinden bir ayakkabı beğenmiş olsanız dahi çevre mağazalarda aynısı veya bir benzerini denemeniz sizin yararınıza olacaktır. Gelin ayakkabısı, uzun saatler boyunca ayağınızda kalacaktır. Bunun için ayağınızı en rahat ettirecek modeli seçmenizde yarar vardır. Dış görünüş tamamen tercih sebebidir. Ancak ayakkabının iç tabanı sağlığınızı yakından ilgilendirir. Ayağınızı vurmayacak, çok bol veya çok dar olmayacak bir gelin ayakkabısı seçimi doğru olacaktır.

Haberin Devamı

Gelin ayakkabısı içini ortopedik taban veya yumuşak tabanlı ürünlerden seçmek ayak sağlığınızı korumada yardımcı olacaktır. Böylece, bütün gün ve gece boyu rahat ayakkabılarınızın tadını çıkarabilirsiniz.