Siyaset 'Gelin bu adamdan CHP’yi kurtaralım'

'Gelin bu adamdan CHP’yi kurtaralım'

22.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, “Avustralyalı bir ırkçı senatörle Türkiye’de ana muhalefetin başındaki aynı ifadeleri kullanıyor. Ne diyor: ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’. Ya sen ne biçim adamsın be?” dedi...

Gelin bu adamdan CHP’yi kurtaralım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda’daki terör saldırısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “İslam dünyasından kaynaklanan terör” ifadelerini eleştirerek, “CHP’yi bu adamdan kurtaralım” dedi. Erdoğan, dün partisinin Eskişehir mitinginde vatandaşlara seslendi. “Adı eski olan ama hiç eskimeyen, kendini yenilemeyi bilen şehir” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

NEVRUZ’U KUTLADI: Bugün Nevruz Bayramı. Tüm Anadolu ve coğrafyamızın Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum. İlk yerli otomobilimiz Devrim’i bu topraklarda ürettik. Fakat ne azimdir ki, bu proje tıpkı uçak, tıpkı modern cephane ve silah fabrikaları gibi yerli ve milli olana tahammül edemeyen CHP tarafından sabote edildi. Nuri Demirağ’ın başına gelenlerin en önemli sebebi dönemin tek parti yönetiminin CHP’nin, kendisini rakip görmesidir. Demiryolu inşaatlarının biz hükümete gelene kadar adeta dondurulmuş olmasının sebebi milletimize hesaplı, hızlı, konforlu ulaşımın çok görülüş olmasıdır.

GENEL BAŞKANI NE Kİ: Menderes GAP için Amerika’ya kredi almaya gittiğinde, ‘Biz Fırat ve Dicle’ye baraj istemiyoruz’ cevabı almıştır. Keban Barajı’na CHP zihniyeti, ‘Kurbağalara göl mü yapıyorsunuz?’, ‘Elektriği toprağa mı vereceksiniz?’ diyerek karşı çıktılar. Böyle vizyonsuz liderlere sahip bu CHP. Niye? Yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor ondan. Ülkenin milletin hayrına hangi işe başlamışsak istisnasız hepsinde bunları karşımızda bulduk. Savunma sanayinde hamleler yapıyoruz. Eskişehir önemli merkezlerden biri. TAİ ile uçak ve helikopter motorlarını yapacağız. Ya yalan ya yanlış ithamları ile önümüzü kesiyorlar. Genel başkanı ne ki belediye başkanı ne olsun.

Haberin Devamı

BELEDİYE DEĞİL BİZ YAPTIK: Türkiye’yi değil Eskişehir’i konuşacağım. Büyükşehir Belediye Başkanı da Genel Başkanı da iktidara aynı bakıyor. Sadece Eskişehir’e 22 milyarlık yatırım yaptık. Bay Kemal! Bu gösterdiklerim sadece Eskişehir. Senin belediyen değil biz yaptık. Eskişehir’in bir tane alt üst geçidi yok, hepsi bizim yaptıklarımız. Buranın Büyükşehir Belediye Başkanı bırakın stadı, Eskişehirspor’a destek çıkmıyor. ‘Es es’ diye inleyen bir spor kulübünün desteğe ihtiyacı yok mu? Başkanın derdi var mı? Halkıyla bütünleşemeyen belediyecilik olmaz.

YARGIYA DÜŞERSİN: Bay Kemal dünyadan haberin yok ya! Senin o kılavuzların var onlara sor. Hatay için ‘baraj yok’ diyor. Ya senin belediye başkanın da sana baka baka kararıyor tabii. Yedi tane baraj var altısını biz yaptık. Adam yalancı. Bak bir sıçrar iki sıçrarsın. Aynen Man Adaları gibi orada da yargıya düşersin.

Haberin Devamı

APIŞIP KALIYOR: Biz beka meselesi dediğimizde Bay Kemal çıkıyor, ‘Türkiye’nin beka sorunu mu var?’ diyor. Ama HDP’nin Eş Başkanı, Eruh’ta çıkıyor karşısında 150-200 kişi toplanmış onlara, ‘Türkiye’nin beka meselesi mi var?’ diyor, oradakiler de ‘evet var’ diyor. ‘Var’ deyince bu tabii orada apışıp kalıyor. Bundan daha açık, net ne olabilir? Biz Suriye’de o terör koridorunda kimlerle savaştık ya. Bizim bekamıza saldıranlarla savaşmadık mı? Biz Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de kimlerle savaştık bu ülkenin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerle değil mi? İşte bu bir beka mücadelesidir. Bunların akıllarına bununla dalga geçenler eli kanlı bir katilin mesajları karşısında hala türküler çağırmaya devam edebiliyor.

LOJİSTİK DESTEK: Avustralyalı bir ırkçı senatörle Türkiye’de ana muhalefetin başındaki aynı ifadeleri kullanıyor. Ne diyor, ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’. Ya sen ne biçim adamsın be? Senin bu Avustralyalı bu ırkçı senatörden ne farkın var? O da aynı şeyi söylüyor sende aynı şeyi söylüyorsun. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan üç tane adamını Yeni Zelanda’ya gönderiyorsun. Niye, dostlar alışverişte görsün. Çünkü AK Parti ve Cumhurbaşkanı oraya ekiplerini gönderdi. Neden, zira ancak inananlar kardeştir. Peki bunun öyle bir derdi var mı? Bay Kemal’in böyle bir derdi yok. Kim kardeştir, bunları bilmez. Terörün kaynağını İslam dünyası olarak ilan eden adamdan bir şey olmaz. Ben CHP’ye gönül veren inançlı kardeşlerime özellikle onu söylüyorum. Gelin 31 Mart’ta artık bu devranı geri çevirelim, CHP’yi de bu adamdan kurtaralım. ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ ifadeleriyle bu katillere lojistik bir destek değil mi bu?

Haberin Devamı

JET MOTORU: Bir müjde vereyim; Anadolu Üniversitesi bünyesinde Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kuruyoruz. Projesi, yeri her şeyi hazır. Merkezin temeli bu yaz atılacak. Açılış yıl bitmeden yapılacak. Metro ve tren vagonlarının testlerini yurt dışında yapmak zorunda kalmayacağız. Pek çok yatırımı da çevresinde toplayacak. Bu merkez yıllık 1.5 milyar lira katkı sağlayacak. Bir diğer müjde; TEİ ile ilgili. Türkiye’nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motoru TUSAŞ’a teslim edildi. 236 tane üretilecek. Milli jet motorunun test altyapısı ile ilgili 95.5 milyon dolarlık yatırımı da temel atma aşamasına getirdik. TAİ, 220 milyon dolarlık yatırım yaptı Eskişehir’de. Bay Kemal, ‘ne yaptınız?’ diyor eline diline dursun ya! Bay Kemal sen doğal gazdan anlar mısın, ilçelere doğal gaz geldi.

Haberin Devamı

‘Zaferle çıkmak zorundayız’

Erdoğan, Eskişehir’in ardından Kütahya’da “31 Mart Türkiye’nin en kritik seçimlerinden biridir. Türkiye yine tarihi bir zaferle, yine kendisine yakışan bir demokrasi şöleniyle bu seçimleri atlatmak zorunda. Suriye’deki operasyonlarımızı sürdürmek için, güneyimizde kurulan o terör koridorunun önünü tamamen kesmek için bu seçimden güçlü çıkmalıyız” dedi. Erdoğan, “Cumhuriyet dediler, vatandaşı yasaklara mahkum bıraktılar. Laiklik dediler, Atatürk dediler, Gazi’nin annesinin başındaki örtüyü kızlarımıza çok gördüler” diye konuştu.

Nevruz’da birlik mesajı

Erdoğan, Twitter’dan Türkçe ve Kürtçe, Nevruz mesajı yayımladı. Erdoğan, “Tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum. Baharın gelişi ile simgelenen, bizler için tüm farklılıkları aşarak, geçmişe ve geleceğe birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmak anlamına gelen Nevruz Günü’nü kutluyorum” dedi.

Gelin bu adamdan CHP’yi kurtaralım

Gelin bu adamdan CHP’yi kurtaralım

ETİ fabrikasına ziyaret

Erdoğan, Eskişehir mitingi öncesi ETİ fabrikasını ziyaret etti. Fabrikadaki çalışmalar hakkında ETİ Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı’dan bilgi alan Erdoğan, işçilerle de bir süre sohbet etti. Erdoğan, “Üretim bandı, gerek ulusal gerekse uluslararası camiada, özellikle gıda sektöründe bir marka olan ETİ’nin geleceğini çok daha farklı bir şekilde zenginleştirsin” dedi.

Nazarbayev’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’ın Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Nazarbayev’in görevinden ayrılma kararının Kazak halkı ve devleti için hayırlı olması temennisinde bulundu.

‘Tabanda da ittifak lazım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün katıldığı Ankapark açılışının ardından partisinin Ankara İl Başkanlığını’na sürpriz bir ziyarette bulundu.

Basın kapalı ziyarette ilçe teşkilat başkanları ile düzenlenen toplantıya görüntülü bağlantı ile katılan Erdoğan’ın “Daha çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Seçimden zafer ile çıkacağız. Ankara’da Cumhur İttifakı’nın uyumlu çalıştığını görüyoruz. Bu ittifakın tabanda, vatandaşlar nezdinde de olması lazım. Oyları vatandaşlar nezdinde de konsolide etmek lazım. Bu çok önemli” dediği öğrenildi. Erdoğan, “Ankara bizim için çok önemli. Seçim günü sandık güvenliği husunda hassas olun. Teşkilat üyelerimizi uyarın. Herkesin vaktinde sandık başında olmasını” ifadelerini kullandı. Önceki günkü toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı kaydedildi. AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara