Geri Dön

Gelin tatlısı tarifi

Muhteşem tadı ile damaklardan gitmeyen, görüntüsü ile sizi büyüleyen gelin tatlısı tarifini sizin için paylaşıyoruz. Çok ağır olmayan sütlü tatlılardan biri olan gelin tatlısını evinizde yapmak oldukça basit. Peki, gelin tatlısı nasıl yapılır? İşte gelin tatlısı tarifi...

Gelin tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4 tepeleme yemek kaşığı şeker
-4 tepeleme yemek kaşığı un
-4 tepeleme yemek kaşığı irmik
-4 yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbeti için;
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker

Üzeri için;
-1 su bardağı soğuk süt
-1 paket krem şanti

Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?

 -Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın.

-Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün.

-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

-Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin.

-Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.

-Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün.

-2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz.

-Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün.

-Tatlıyı bir gece buzdolabında bekleterek servis yapın.

-Dilerseniz üzerini donmuş meyveler ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber