Gençlerde Estetikte Psikolojik Gelişim Önemli

Gençlerde burnunun estetik görünümünü iyileştirmek için yüz armonisi yaratılarak yüzünüzün, iç dünyanızı ve ruhunuzu daha iyi yansıtması sağlanabilir.

Yüze uyum sağlamayan bir burun, ergenlik çağındaki gençlerde veya genç erişkinlerde büyük psikolojik ve sosyal sıkıntılara neden olabilir. Bu, kişinin benlik saygısını olumsuz yönde etkileyebilir.

Gençler son zamanlarda doğal gelişim sürecinde fiziksel görünümlerinde önemli değişiklikler geçirirler ve bu nedenle yeni burunlarını vücut görüntülerine çok hızlı (birkaç hafta içinde) ve kolayca dahil edebilirler. Yeni gençlerin yeni burun şekillerine alışmaları ileri yaştaki yetişkinlerden çok daha kolay olur.

Haberin Devamı

Operasyon sürecinde iyileşme süreci çok daha hızlı geçer. Genç ortalama 10 gün içinde sosyal aktivitelerine iyileşmiş bir burun ile rahatlıkla dahil olabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Özellikle burnunuzda neyi geliştirmek istediğinizi bilmeniz ve bunu en iyi sonucun elde edilebilmesi için açıkça ifade edebilmeniz önemlidir.

Hiçbir ameliyat hafife alınmamalıdır, bu yüzden burun estetiği ameliyatı olmak istediğinizden gerçekten emin olarak bu kararı almanız çok önemlidir.

Genç veya genç bir yetişkin olarak, prosedürün gerçekleştirilmesi için ebeveyninizin rızasına ihtiyacınız olabilir. Cerrahınız ve ekibi size ve ailenize tüm detayları açıklamaktan mutluluk duyarlar, böylece birlikte sizin için en iyi kararı verebilirsiniz.

Burun estetiğinde düzeltmelerde mükemmellik hedeflenmez, önemli olan en doğal görünümü yakalamaktır, bu yüzden cesaret ve bir dereceye kadar realizm gereklidir.

Kişinin cilt yapısı, yaşam şekilleri, ameliyat sonrası talimatlara sağladığı uyum iyileşme süreci üzerinde çok etkili bir rol oynar.

Burun estetiğine hazır olunmalı

Rinoplastiye devam etmeden önce büyümenizi tamamlamış olmanız gerekir. Genç kadınlar için bu genellikle menarştan ya da ilk adet döneminden en az bir yıl sonra gerçekleşir.

Başka bir değerlendirme, olgunluğunuzun seviyesidir. Bazı gençler, genç yaşta oldukça odaklı, sorumlu, istikrarlı ve olgun olabilirken, diğerlerinin bu duruma ulaşması daha uzun sürebilir.

Haberin Devamı

Çok yakın zamanda değil uzun zamandır burnunuzdan mutsuz olmanız durumunda, ilerlemek her zaman daha kolay bir karardır.

Bazı genç kadınlar 15 veya 16 yaşları arasında iyi bir aday olabilirler, oysa genç erkekler daha sonraki büyüme dönemleri nedeniyle bir ya da iki yaş daha büyük olmalılar.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com