Siyaset Gençlere ulaşalım

Gençlere ulaşalım

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısında örgüte ve gençlik kollarına, “Genç nufüs içinde 5 milyon okumayan vatandaş var, onlara ulaşın ve onlar için özel çalışma yapın” talimatı verdiği öğrenildi

Gençlere ulaşalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün gerçekleştirilen MYK’da kurmaylarına bir dizi talimat verdiği öğrenildi.
Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, TBMM gündeminin bir süredir kilitlendiğini, uluslararası sözleşmeler dışında Ak Parti grubunun bir görüşme yapmama niyeti olduğunun anlaşıldığını belirterek, “Resmi Gazete’de yayımlanan, süresi geçmesine karşın Genel Kurul’a gelmeyen KHK’lar var.

Haberin Devamı

Bunların öncelikli olarak görüşülmesi gerekiyordu, hatta bu konuda bir anlaşmamız da vardı. KHK’ları halen getirmeyecekleri anlaşılıyor, bu niyetleri devam ediyorsa, TBMM görüşmelerini tıkayın.
Uluslararası anlaşma ya da başka konuların görüşülmesine fırsat vermeyin. En önemli gündemimiz bu KHK’lardır” talimatını verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda örgüte ve gençlik kollarına bir talimat verdiği, “Genç nüfus içinde 5 milyon okumayan ve çalışmayan vatandaşımız var. Bunlara bir şekilde ulaşmamız gerekiyor. Bu genç nüfusa özel bir çalışma yapın” dediği kaydedildi.
Kılıçdaroğlu’nun Kadın Kolları Genel Başkanı’na, “Kadın kollarımızın il başkanlarıyla bir toplantı düzenleyin, hızlı bir şekilde bir araya gelelim, taleplerini, beklentilerini dinlemek istiyorum” talimatını verdiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan ve TMSF’nin kontrolünde bulunan yayın kuruluşlarının ihalesiz olarak Turkuvaz Grubu’na aktarılmasına tepki gösterdiği, bu konuya ilişkin bir çalışma yapılması talimatını verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Terör bitmeli’

Öte yandan Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya platformu twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Dün ve bugün aldığımız şehit haberleri yine yüreğimizi parçaladı. Hükümet artık millete söz verdiği gibi terör sorununu çözmelidir” dedi.