Gençlik İksiri 7 Besin

Her geçen yıl bir yıl daha yaş alırken yıllara meydan okumayı kim istemez değil mi?

Sağlıklı beslenme bu anlamda büyük önem kazanırken hayatımıza katacağımız besinler bu konuda en büyük destekçimiz. İşte yaşlanma karşıtı besinler.

Kırmızı Meyveler

İçerisindeki flavanonlar ve antosiyaninler vücuda zarar veren oksidatif strese karşı savaşır. Aynı zamanda antikanserojen etki göstererek çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etki yaratmaktadır.

Yoğurt

Yoğurdun içeriğindeki B grubu vitaminlerinden olan riboflavin cilt yenileyici ve güzelleştirici etkisiyle kırışıklıklara karşı savaşan anti-aging niteliktedir. Kilo kaybı için en büyük destekçilerimizdendir yağsız süt ve süt ürünleri. Kalsiyum ve probiyotik içeriğiyle beslenmemizin olmazsa olmazlarından.

Haberin Devamı

Yeşil Elma

Yeşil elma yüksek C vitamini ve antioksidan içeren bir meyvedir. Pektin içeriğiyle tok tutar, sindirim sistemini destekler. Posa içeriği ile yaşlanma karşıtı besinlerdendir.

Balık

Omega-3 yağ asitlerinden zengin balıklar yaşlanmış cilt hücrelerinin yenilenmesinde ve cildin genç kalmasında oldukça etkilidir. Hücre hasarına karşı savaşarak yaşlanma karşıtı etki gösterir.

Domates

Domates, kalp rahatsızlığı, yüksek kolesterol ve kanseri önlemeye yardımcı likopen içerir. Likopen, doğal bir güneş koruyucu görevi üstlenerek UV ışınlarının güneş lekesi, kuruluk ve kırışıklığa sebep olan etkilerine karşı koruma sağlamaktadır.

Yağlı Tohumlar

Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar içerdiği yüksek oranda E vitamini ile yaşlanma ve ciltteki deformasyonu önler. Aynı zamanda kalbinizin dostudur, kolesterol üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. Ancak enerji ve yağ içeriği de yüksek olduğundan tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.

Siyah üzüm

İçeriğindeki antosiyanin, C ve E vitamini ile cildi besler, cilt yenilenmesini sağlar. Kronik hastalıkları karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle mevsiminde tazesini, onun dışında da kurusunu tüketin.