Siyaset ‘Genel Başkanımız dışında hiç kimse tartışılmaz değildir’

‘Genel Başkanımız dışında hiç kimse tartışılmaz değildir’

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ak Parti’de devam eden kongre sürecini değerlendirdi.

‘Genel Başkanımız dışında hiç kimse tartışılmaz değildir’

Ataş, bu haftasonu itibariyle 469 ilçe kongresinin tamamlanmış olacağını, önümüzdeki haftasonu da 44 ilçede kongre yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile il başkanlıklarında değişmesi öngörülen isimlerle ilgili istişarede bulunulduğunu belirten Ataş, il başkanlarını parti genel merkezine davet ederek, yaptıkları istişare sonucunda nöbet değişimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ataş, “Uygun gördüğümüz 3 ile 5 arasındaki aday adaylarımızı Sayın Genel Başkanımızın huzuruna çıkarıyoruz. Genel Başkanımız, yüz yüze yaptığı mülakatlar sonucunda dönüp hem il koordinatörümüzün hem bölgeden sorumlu başkan yardımcımızın hem de bizlerin kanaatlerini almak suretiyle il başkanlarımızla ilgili nihai kararı vermiş oluyor” diye konuştu.
‘Herkes tartışılabilir’
Ataş, Ak Parti’deki değişimlerin kuruluşundan bugüne kadar olagelen süreçler olduğunu vurgulayarak, “Ama birileri, bunu abartmak suretiyle parti içinde kendi emellerine nasıl ulaşabilirizin hesaplarını yapmaya çalışıyorlar. Maalesef, zaman zaman, parti içinde görev yapan arkadaşlarımızdan da bu tür olaylara eğilim gösteren insanlar çıkabiliyor” dedi.
Ataş, “Bu makamlar hiçbirimize baki değildir. Bu partide Genel Başkanımızın dışında hiç kimse tartışılmaz değildir. Herkes tartışılabilir ama bir tek Genel Başkanımız tartışılmamalı ve Genel Başkanımız üzerinden birtakım hesaplar yapılmamalı. Çünkü Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Dünya çok kritik bir süreçten geçiyor” diye konuştu.
Birilerinin Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştığını ifade eden Ataş, “Ak Parti’nin önünü kesmeye çalışmak da bu ülkeye ihanettir. Her türlü eleştiriye açığız. Ama olumsuz karalama kampanyaları içerisinde birilerini karalamak, lekelemek adına yapılan her türlü olumsuzluğun da karşısındayız” ifadelerini kullandı.