Geniş Basenler, Dizleri Sakatlar mı?

Alınan bölgesel yağlarla genişleyen basenler, vücudun estetik görüntüsünü bozarken diz rahatsızlıkları riskini 10 kat arttırarak kadınların sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Basenlerdeki yağlanmanın erkek ve kadında farklı olması cinsiyet hormonlarının salgısıyla direkt ilişkilidir. Östrojen salgısının artmasıyla ergenlik döneminde doğal olarak genişlemeye başlayan basenlerde, sağlıksız beslenme, genetik yatkınlık ve hareketsizliğin de etkisiyle ilerleyen yaşlarda kalıcı yağlanmalar oluşmaktadır. Ayrıca kadınlar doğurgan bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla leğen kemikleri erkeklere göre daha geniştir. Sonuç itibariyle basen bölgelerinin yağları depolaması, ilk kilo alınan bölge olması doğal bir süreçtir. Buradaki yağ hücreleri iri ve dirençlidir. Sürekli artma eğilimi gösterir. Ancak vücuttaki toplam yağ dokusunun, vücut ağırlığının en fazla yüzde 30’u kadar olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Geniş Basenler Dizleri Neden Yıpratır?

Basen ve kalçada gereğinden fazla biriken kilolar, diz sağlığı için sinsi bir risk oluşturmaktadır. Bu bölgedeki kilolar, yerçekiminin de etkisiyle dizlere ciddi bir baskı uygular. Diz yapısının içe doğru açılanmasına yol açabilir. Diz eklemi, kıkırdak dokusu, diz bağlarının gücü ve direnci zayıflayarak, diz rahatsızlıkları ve sakatlanmalar açısından kadınları erkeklere göre 10 kat daha yatkın ve hassas bir duruma sokar. Basenlerdeki kilolara bel çevresindeki yağlanmalar da eşlik edince dizlere binen yük daha artar.

Spora ve dengeli beslenmeye vakit bulamayan kadınlar, ailesel yatkınlık da varsa basenlerden kilo almaya başladığı anda, daha fazla kilo almasının önünü geçilebilmektedir. Bunun için lazer lipoliz ya da vaser lipo ve liposuction yöntemleri bölgesel yağların yok edilmesinde son derece etkili tibbi yöntemlerdir.

Yağ Aldırma İçin En İdeal Zaman

Vücut şekillendirme ve yağ aldırma yöntemlerinin uygulanması için en ideal zaman, vücudun bölgesel olarak yağlanmaya başladığı ilk evredir. Ancak sonraki evrelerde de sıklıkla ve başarıyla kombine bir şekilde uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

Basen Yağ Dokusu 1 Saatte Nasıl Yok Ediliyor?

Dizlere uygulanan baskının kaynağı olan basenlerdeki fazla yağların risksiz bir şekilde bu yöntemlerle yok edilmesi tek seansta gerçekleştirilmektedir. Basenlerdeki yağ dokusunun deri altında parçalanarak sıvılaştırılması için lazer lipoliz yönteminde güçlü lazer ışınları, vaser lipolizde ise özel ses dalgaları uygulanır. Ortadan kaldırılacak yağ dokusu az ise vücut tarafından emilir, fazla ise liposuction işlemi ile dışarı çekilir. Yağlar parçalandığı için basenlerden tekrar kilo alımının, tekrar yağ oluşumunun önünü geçilir.

İşlem lokal anestezi altında ortalama 1 saatte tamamlanır ve hasta aynı gün taburcu olur. Derideki olası gevşeme, bu işlemler sırasında kollajen üretimi sayesinde ekarte edilir. Dikiş gerektirmeyen küçük kesilerden yapılan işlemler sayesinde yara izi hafif renk değişikliği şeklinde oluşur ve zamanla ten rengine döner. Hasta, genellikle ikinci gün işbaşı yapabilmekte, basenlerin tam olarak oturması 4 ila 6 haftayı bulur. Yağ aldırma işlemi sırasında sinirler ve kılcal damarlar zarar görmemekte, kanama söz konusu olmamaktadır.

Haberin Devamı

Yağların parçalanarak tekrar oluşmaması için yapılan estetik operasyonun uzun yıllar kalıcı olması için hastanın beslenmesine dikkat etmesinde yarar vardır. Lazer lipoliz ya da vaser lipo ile liposuction işlemlerinin biri ya da birkaçının kombine uygulanmasının ardından ideal ölçülerine getirilen basenler, dizleri eskisi gibi yormayacak, yıpranma ve yaralanma riski için bir faktör olmaktan çıkacaktır.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan