Stil Geniş kalçalı kadınlar için giyim önerileri

Geniş kalçalı kadınlar için giyim önerileri

05.02.2018 - 15:24 | Son Güncellenme:

İyi giyinmek için önemli olan vücut tipine göre giyinmek ve giydiğini kendine yakıştırmaktır. Özellikle kadınların vücut tiplerine göre giyinmesi, iyi giyinmenin kilit noktasıdır.

Geniş kalçalı kadınlar için giyim önerileri

Peki, geniş kalçalı kadınlar kıyafet seçiminde neleri tercih etmeli ve nelerden uzak durmalı?

Haberin Devamı

Kalem etekten uzak durun

Kalem etekler formu itibariyle kalçaya tam oturan bir yapıya sahiptir. Giyildiğinde bedeni sarar, kalçayı olduğundan daha geniş gösterir. Bu nedenle geniş kalçalı kadınlar bu tarz riskli etekler yerine belden itibaren genişleyen kloş etekleri tercih etmelidir. Bu kloş etekleri seçerken de fazla kabarık olmamasına özen gösterilmeli ki belden aşağısında kaba bir görüntü oluşmasın.

Desen yerine düz renkler

Desenli kıyafetler çoğu zaman risklidir. Çünkü genelde kişiyi olduğundan daha kilolu ve geniş gösterir. Özellikle karışık renkler ve karışık desenler çok dikkatli giyilmelidir. Bu nedenle geniş kalçalı kadınların tercih edeceği etek ya da pantolonların desenli olmaması önemlidir.
Düz ve sade renkler fazlalıkları saklamak konusunda her zaman daha kullanışlıdır. Aynı şekilde pantolon seçiminde de etek seçimindeki gibi kalıplara özellikle dikkat edilmelidir. Kıyafetin kalıbı, bedeni tamamen farklı şekilde yansıtabilir. Kalçayı olduğu gibi saran sıkı pantolonlar yerine daha rahat kalıplarda pantolonlar tercih etmek, daha derli toplu ince bir görüntü sağlar.

Haberin Devamı

Geniş üstler kurtarıcıdır

Kalça hizasında veya daha yukarıda biten üst giyim ürünleri kalçayı olduğu gibi ortaya çıkarır. İnce bir bedene sahip olmayan kadınların bu tarz üstleri kullanmamaları tavsiye edilir. Onun yerine tercih edilebilecek geniş bluzlar, “oversize” şeklinde adlandırılan geniş kesim bol gömlek ya da kazaklar kalçayı örteceğinden, alt bedende normalde olduğundan daha ince ve bütün bir görüntü sağlanmış olur.

Tek parça rahatlığı

Üst bedeni alt bedenine nazaran daha ince olan kadınlar, geniş kalçasını ve basenini örterek üst bedenini öne çıkaracak parçalar tercih etmeliler. Elbiseler ise bu konuda tek parçanın rahatlığını yaşatan kıyafetlerdir. Üstü dar ve alta doğru genişleyen elbiseler fazlalıkları gizlerken dikkatleri de üst bedene yönlendirir. Özellikle işlemeleri ve desenleri elbiselerin üst kısmında kullanmak geniş kalçalı kadınlar için istenilen sonucu verebilir.

Yazarlar