Genital Estetik ile Fizyolojik ve Psikolojik Cinsel Sorunlara Son

Kadınların vajinal bölgelerinde doğuştan gelen ya da sonradan oluşan deformasyonların ve şekil bozukluklarının giderilmesine yönelik yapılan operasyonlara genital estetik operasyonları adı verilmektedir.

Fonksiyonel ve psikolojik etkilerin olduğu durumlarda bu rahatsızlıkların giderilmesi ile beraber dış görünümün de onarılması nedeniyle kadınların yaşadığı öz güven problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Genital organın estetik bulunmaması ve cinsel ilişkiden zevk alamamaya kadar birçok problemin giderildiği bu operasyonlara ilgi her geçen yıl artış göstermektedir.

Haberin Devamı

Özellikle estetik kaygısı yaşayan kadınlarda deformasyon ve şekil bozuklukları beraberinde çekingenlik, utangaçlık, içe kapanma ve cinsel isteksizlik gibi problemlere neden olabilmektedir.

Genital operasyonlar ile fiziksel olduğu kadar psikolojik problemlerin de önüne geçilmektedir.

Genital Estetik Operasyonları Kimler Tarafından Yapılmalı?

Estetik operasyon denince akla ilk olarak plastik cerrahlar gelmektedir. Ancak genital estetik operasyonlar mutlaka kadın doğum uzmanları tarafından yapılmalıdır. Vücudun hassas bir bölgesi olması ve üreme sisteminin merkezi olması nedeniyle genital bölge estetiklerinde kadın doğum uzmanlarının yer alması gerekmektedir. Böylelikle yapılacak yanlış bir müdahale sonucunda üreme sistemine zarar gelmesi olasılığı minimuma inmektedir.

Yapılan operasyonlarda kadın doğum uzmanları ile beraber plastik cerrahlar da görev alabilmektedir.

Genellikle lokal anestezi ile yapılan operasyonlar hastanın isteği doğrultusunda genel anestezi ile de yapılabilmektedir. Lokal anestezi ile yapılan operasyonlardan sonra genellikle hastalar gün içerisinde taburcu edilebilmektedir.

Genital Estetik Operasyonları

Günümüzde gelişen teknoloji ile beraber genital estetik operasyonları da geniş bir yelpazeye ulaşmıştır. Sıkça uygulanan operasyonlar arasında vajinanın iç ve dudak estetiği, klitoris üzerinde yer alan katlantıları düzeltme operasyonları, vajina daraltma, genital bölge beyazlatma, vajina sıkılaştırma, dış genitayla sıkılaştırma, büyük dudakların küçültülmesi, dudaklara dolgu uygulaması, mon pubis estetiği ve kızlık zarı onarımı yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Özellikle son yıllarda lazerli genital estetik uygulamaları son derece yaygın hale gelmiştir. Bu nedenle operasyonlar kısa bir sürede gerçekleştirilebilmekte ve çoğunda hastalar aynı gün içerisinde taburcu edilebilmektedir.

Diğer taraftan operasyon sonrası iyileşme süreci de oldukça azdır. Hastalar yaklaşık bir hafta içerisinde günlük hayatlarına ve 2-3 haftalık sürelerde cinsel yaşamlarına geri dönebilmektedir.

Op. Dr. Seval Taşdemir

Kadın Hastalıkları, Doğum

ve Tüp Bebek Uzmanı

https://www.facebook.com/drsevaltasdemir

https://www.instagram.com/drsevaltasdemir