Siyaset Gerekli karşılığı anında görecektir

Gerekli karşılığı anında görecektir

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, hiç kimsenin Irak’ta ve Suriye’de oldubittilerle iş çevirmeye kalkmamasını istedi. Yıldırım, “Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir” uyarısında bulundu

Gerekli karşılığı  anında görecektir

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak’taki referandum kararından vazgeçilmesi yönündeki uyarıyı tekrarlayarak, “Gerek Suriye’de gerek Irak’ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak’ta, Suriye’de oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın” dedi.
Şanlıurfa’da bir otelde “Kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma” toplantısına katılan Yıldırım, Türkiye’nin vesayetten, darbelerden, terör saldırılarından bıktığını ve yeni sayfa açmanın zamanının geldiğini gösterdiğini belirtti. Yıldırım, “Milletin talebine kulak vererek tam ve sivil bir anayasayı milletin onayına getirdik. Halk oylamasında Türkiye büyük bir destek verdi ama Şanlıurfa yüzde 70 ‘evet’ ile çok daha anlamlı bir destek verdi. Anayasa değişikliğiyle 80 milyonu kucaklayan bir anlayışla etnik farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul ederek yolumuza devam edeceğiz. Ayrım yapmadan hepimiz bu gök kubbede bu ay yıldızlı bayrağın gölgesinde 80 milyon olarak birlikte yaşayacağız, sevinçte de üzüntüde de hep beraber olacağız” diye konuştu.
‘Karşılığını görecek’
Yeni ders yılının açılışı için Şanlıurfa’ya geldiğini ve geçen eğitim yılı sonunda memleketine giden öğretmen Necmettin Yılmaz’ın teröristlerce şehit edildiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, terörle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Çok açık söylüyorum her bir terör örgütü elemanını etkisiz hale getirinceye kadar bu mücadele devam edecek. Mücadele ülkenin beka mücadelesidir. Gerek Suriye’de gerek Irak’ta bir takım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet kurmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda Irak’ta, Suriye’de oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır ve gerekli uyarılar yapılmıştır, eğer bunun karşılığı görülmezse tabii ki gerekli tedbirleri de almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz.”

‘Bir kolunda bölücü diğerinde FETÖ’cü’

Türkiye’nin 2017’nin ilk yarısında yüzde 5 büyüdüğünü, bundan herkesin gurur duyması gerektiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Dünyada Çin ve Hindistan’dan sonra en büyük büyümeyi sağlamışız. Avrupa’da, Ortadoğu’da, Kafkaslar’da böyle bir büyüme yok, ama bu ülkenin ana muhalefet partisi ‘Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları inandırıcı değil’ diyor. Yani ne diyelim? Allah ıslah etsin.” CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Avrupa gazetelerine, “Türkiye güvenli değil, can güvenliği yok, aman Türkiye’ye gitmeyin” beyanatı verdiğini söyleyen Yıldırım eleştirilerini şöyle sürdürdü: “. Boş işlerle uğraşmaya lüzum yok, bir koluna bölücüleri, bir koluna FETÖ’cüleri alarak sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz. Yürüyünce milletle beraber yürüyeceksin.”