Dünya Geri adım attı saldırıyı kınadı

Geri adım attı saldırıyı kınadı

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırılarının ardından “ırkçı” açıklamalarıyla tepki çeken Senatör Fraser Anning, geri adım attı. Terör saldırısını kınayarak, kendisini aklamaya çalışan Anning, “Şiddet yanlısı bir delinin eylemlerini kınadım ve kınamaya devam ediyorum” dedi.

Geri adım attı  saldırıyı kınadı

Yeni Zelanda sokaklarında kan dökülmesinin nedenini Müslüman göçmenlere bağlayan Anning, Müslümanların Yeni Zelanda’ya göç etmesine izin veren yasayı eleştirdi. Müslüman göçmen grupların toplumla bütünleşemediği ve gittikleri ülkelerde sosyal sorunları da beraberinde götürdüğünü öne sürdü. Irkçı Anning, örnek olarak da Almanya, Belçika, Fransa ve İngiltere’yi gösterdi. Açıklamaları nedeniyle tepki çeken Anning’in parlamentodan gönderilmesi için imza kampanyaları başlatıldığı belirtildi. Avustralyalı Senatör Anning, ırkçı ve Müslüman karşıtı açıklamaların ardından Milliyet’e konuştu.

Haberin Devamı

‘Saldırı’ diyordu

Senatör Anning, aşırı sağcı terör örgütünü desteklediği ırkçı açıklamalarına ilişkin, parlamentodan atılması için hakkında başlatılan imza kampanyasıyla ilgili olarak, “Ben asla aşırı sağcı terörist bir organizasyonu desteklemedim. Bir delinin eylemlerini kınadım. Kaderimi belirleyecek kararı Avustralyalılar verecek. Herkes kendi görüşünü beyan etmekte ve hakkımda şikayet dilekçesinde bulunmakta özgürdür. Seçim sandıklarında bana destek verenlere güvenim tam, dilekçelere değil” dedi.
Christchurch’daki terör eylemini önceki açıklamalarında, “silahlı saldırı” olarak değerlendiren Anning, geri adım atarak saldırıyı terör eylemi olarak nitelendirdi. Terör eylemini kınadığını belirten Anning, “Herhangi bir terörist saldırıda olduğu gibi, bu saldırı da toplumda korku ortamı ve ayrılık yaratmak amacıyla meydana geldi. Beni eleştirenlerin aşırı sağcı, ırkçı, ayrılıkçı söylemlerinin temeli de budur” dedi.

Haberin Devamı

Müslümanların hedef gösterilmesiyle ilgili olarak Anning, “Toplumumuzdaki herhangi bir gruba yapılan tüm şiddetli saldırıları kınıyorum, herhangi bir dine mensup insanların Hıristiyan, Müslüman fark etmez, hedef olarak gösterilmeleri için bir mazaret söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı. Anning, sosyal medyada, “Egg Boy” yumurta çocuk olarak kahraman ilan edilen Will Connolly ile yaşanan olayın ardından konuşmadığını belirtti.

Yardım parasını mağdurlarla paylaşacak

Avustralyalı Senatör Fraser Anning’in ırkçı açıklamalarını yumurta atarak protesto eden 17 yaşındaki Will Connolly’nin, kendisi için toplanan 42 bin dolar yardım parasının büyük kısmını Christchurch’daki katliam mağdurlarına bağışlayacağı bildirildi. Irkçı açıklamalarıyla tepki çeken Senatör Anning’i ptotesto eden genç için “GoFundMe” isimli yardım sitesi üzerinden “hukuki masrafları ve daha fazla yumurta alması” amacıyla bağış kampanyası başlatılmıştı. Connolly ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İnsan olmaktan son derece gurur duyduğum bir andı. Şunu bilmenizi isterim ki Müslümanlar terörist değildir ve terörün dini yoktur. Müslümanların bir terör toplumu olduğunu düşünenlerin hepsi Anning gibi boş kafalılardır” ifadelerini kullandı.