Gaziantep Getham'dan Çevre İllerdeki Kobi'lere Tasarım Eğitimi

Getham'dan Çevre İllerdeki Kobi'lere Tasarım Eğitimi

07.03.2018 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

Gethamdan Çevre İllerdeki Kobilere Tasarım Eğitimi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM), Gaziantep'in yanı sıra çevre illerde de sanayicilere endüstriyel tasarım ve inovasyon eğitimi vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının program otoritesi olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin desteklediği "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında kurulan GETHAM, Gaziantep'in ardından bölgedeki KOBİ'ler ve paydaşlarla buluşuyor.

Projenin yararlanıcıları KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü ve Gaziantep Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, tüm bölgeye hizmet vermek üzere kurulan GETHAM'in proje ekibi tarafından hedef grupta yer alan firmalara yönelik kapasite geliştirme ve tasarım, ürün geliştirme alanlarında farkındalığın arttırılması amacıyla seminerler gerçekleştirileceği vurgulandı.

Açıklamada, projenin tanıtılacağı eğitimlerde ayrıca kurumlarla işbirliği alanlarıyla özel sektörün GETHAM'dan en etkin biçimde yararlanma imkanları hakkında görüş alışverişi yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

7 Mart'ta Kilis KOSGEB İl Müdürlüğü, 8 Mart'ta Hatay Anemon Otel, 9 Mart Kahramanmaraş Anemon Otel, 12 Mart Şanlıurfa Dedeman Otel, 13 Mart Mardin İzala Otel, 15 Mart Adıyaman, 21 Mart Kayseri ve 22 Mart Ankara Midas Otel'de gerçekleştirilecek seminerler, 11.00-16.00 saatleri arasında verilecek.

GETHAM Ekip Lideri Vekili Michael Chambers, tasarımcı Mirko Tattarini ve tasarımcı Sasa Mitrovic tarafından gerçekleştirilecek seminerlerin konu başlıklarıysa, "tasarımın karlılığa etkisi", "uluslararası ve ulusal pazarda tasarımın önemi", "GETHAM hizmetleri ve GETHAM'da imalat ve prototip olanakları" olacak.

Bölge illerde yer alan KOBİ temsilcilerinin ücretsiz katılabilecekleri eğitimler için "www.getham.net" web sitesi ile "0342 230 10 61" numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek ve başvuru yapılabilecek.