Ekonomi Ghosn’a ağır ceza gelebilir

Ghosn’a ağır ceza gelebilir

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kazancını düşük gösterdiği gerekçesiyle tutuklanan Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının başkanı Carlos Ghosn’un, mali yolsuzlukla suçlanması durumunda 10 yıla kadar hapis cezası, buna ek olarak ya da hapis cezası yerine 9 milyon dolar ödemek durumunda kalabileceği öne sürüldü.

Ghosn’a ağır ceza gelebilir

İttifakın efsane yöneticisinin yarattığı deprem sürerken, Ghosn’un, Japon yasalarına göre 20 güne kadar tutukluluk halinin sürebileceği, bu sürenin sonunda kendisine tam suçlamanın belirleneceği ya da serbest bırakılacağı belirtiliyor. Şayet kendisine yöneltilen suçlamalar kesinleşirse, milyonlarca dolar ödemek durumunda kalacağı ya da 10 yıla kadar hapis cezası alacağı belirtiliyor. Bu arada Nissan ile Renault arasında da sert rüzgarlar esiyor.

Haberin Devamı

Yeni yönetici aranıyor

Nissan, Ghosn’un yöneticiliğini, kazancını düşük göstermenin yanı sıra şirket imkanlarını kendi menfaati için kullandığı gerekçesiyle düşüreceğini bildirirken, Renault’nun hissedarlarından olan Fransız hükümeti de benzer bir açıklamada bulundu. Fransa Maliye Bakanı Bruno La Maire, Ghosn’un şu an için grubu yönetecek durumda olmadığını belirterek, geçici olarak işin başına geçecek bir yönetici arayışında olduklarını belirtti. Fransız bakan, kendilerinin elinde “somut bir kanıt” olmadığını vurgulayarak, “Bu yüzden kendisinden resmen gitmesini istemeyeceğiz” dedi. Bununla birlikte Nissan tarafından yapılan açıklamaların Renault tarafında rahatsızlık yarattığı ve ittifakın geleceğinin sorgulanabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İttifakın üçüncü ortağı Mitsubishi tarafından yapılan açıklamada ise, Ghosn ile ilgili kararı yönetim kurulunun vereceğini bildirirken, “Onun olmaması, işlerin yürütülmesini hayli zora sokacak” denildi.