Ekonomi Girişimcilere veri merkezi desteği

Girişimcilere veri merkezi desteği

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Girişimcilere veri merkezi desteği

Turkcell, ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’ kapsamında dijital ekosistemi destekleyeceğini açıkladı. Yerli girişimcilerin verilerini Türkiye’de saklayabilmesi için Turkcell Türkiye’nin dört bir yanında bulunan veri merkezlerini girişimcilerin hizmetine sunacak.

Haberin Devamı

Dijital altyapı

Dijital Destek Programı’na kabul edilecek girişimler Turkcell’in dijital portföyündeki, BiP, Yaani, Paycell, Turkcell Akademi, e-şirket gibi birçok uygulamanın sunduğu fırsatlardan da yararlanabilecek. Ayrıca Turkcell’in IoT platformunda yazılım geliştirebilme imkânları da girişimciler için hazır edilecek.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin dijital ekonomide söz sahibi olabilmesi için girişimcilerin desteklenmesinin önem taşıdığını söyledi.

Terzioğlu yeni başlattıkları bu programla girişimcilerin en büyük ihtiyaçlarından yola çıkarak onlara, dijital altyapılarını ve internet erişimini sunduklarını belirtti.

‘Kapıları açıyoruz’

Terzioğlu, şöyle konuştu:

“Burada bir amacımız da ülkemizin verisini ülkemizde koruma altına almak. Çünkü biliyoruz ki ülke olarak gücün yeni kaynağı veride söz sahibi olmak istiyorsak, dijital verilerimizi kendi ülkemizde tutmak ve bunları işleyerek yenilikçi servislere dönüştürmek zorundayız. İşte bu yüzden bu seferberlik kapsamında girişimcilerimizin bulut hizmetleri ihtiyacını karşılamak için veri merkezlerimizin kapılarını ardına kadar açıyoruz. Hep söylediğimiz gibi girişimcilerimiz kazanırsa Türkiye kazanacak. Türkiye’nin kazandığı her yerde Turkcell de kazanacak.”.