Gündem Gizem Karaca kimdir?

Gizem Karaca kimdir?

21.05.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Güzelliği, sempatik tavırları ve yaptığı başarılı işlerle tanınan güzel oyuncu son dönemlerde yıldızı parlayan ünlüler arasında yer alıyor. 2011 Miss turkey 2.si olmasıyla tanınan Gizem Karaca aslında kimdir?

Gizem Karaca kimdir

Gizem Karaca kimdir?

Haberin Devamı

9 temmuz 1992 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Karaca aslen, anne tarafından Arnavut baba tarafından Selanik göçmenidir. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca’dır. Ailesi, Gizem Karaca çok küçük yaşlardayken Amerika’ya taşınmışlardır. İlkokulu ABD’de, ortaokul ise Kanada’da bitiren Karaca lise çağlarında Türkiye’ye dönerek eğitimine burada devam etmiştir. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Karaca İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Kariyeri

Üniversitede okuduğu süre içerisinde güzellik yarışmasına katılma kararı alan Gizem Karaca 2011 yılında Miss Turkey Güzellik Yarışmasında 2. olmuştur. Yarışmadan 2. olarak ayrılan Karaca gelen teklifleri değerlendirerek oyunculuk hayatına adım atmıştır. 2012 yılında “Eve Düşen Yıldırım” adlı dizede başrol alarak oyunculuk hayatına başlayan Gizem Karaca, 2012 de “Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu” isimli dizide de ikinci başrolünü oynamış oldu. Dizi bir süre sonra yayından kalkınca oyunculuk eğitimi almak için New York Film Akademisi’ne gitmiştir. Eğitimini tamamladıktan sonra 2013 yılında “Benim Hala Umudum Var” dizisi ile ekranlara geri dönmüştür. 2014 yılında "Güzel Köylü" adlı dizide Berk Cankat ile beraber başrol olarak yer almıştır.

Haberin Devamı

2014 yılında “Seni Seviyorum Adamım” isimli filmde rol alarak ilk sinema filmi projesini gerçekleştirmiştir..

Birçok projede yer alan güzel oyuncu son olarak Kanal D ekranlarında “İnsanlık Suçu” dizisinde “Suna Değirmenci” rolü ile ekranlarda yer almaktadır.

Gizem Karaca 16 Eylül 2017 tarihinde işletmeci Kemal Ekmekçi ile dünyaevine girmiştir.

Ödüller ve başarıları

  • Miss Turkey 2011, İkincilik

  • Miss World 2011 En İyi Ulusal Elbise Ödülü

  • Avrasya Üniversitesi - Avrasya Enleri Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu

Yer aldığı projeler

2014-2015 Güzel Köylü

2016 İstanbul Sokakları

2017 İçimdeki Fırtına

2017 Kara Sevda

2017 Küçük Ortak

2017 Ay Lav Yu Tuu

Yazarlar