Diyetler Göbek eritmenin sırları

Göbek eritmenin sırları

29.01.2018 - 17:47 | Son Güncellenme:

Diyet ve sporla bölgesel zayıflama ne yazık ki mümkün değil. Göbeğinizdeki yağlardan kurtulup dümdüz bir karına sahip olmak için uzun süreli bir diyet programına uymanız, hatta diyetten çok bunu bir yaşam tarzına çevirmeniz gerekir. Aksi takdirde diyeti bıraktığınızda göbek yağlarınız tekrar ortaya çıkar. Peki, nasıl olmalı bu yaşam tarzı?

Göbek eritmenin sırları

Karbonhidratı azaltın
Özellikle de Türk mutfağında karbonhidrat kullanımını azaltmak pek mümkün değil. Ancak ufak değişiklerle bunu başarabilirsiniz. Örneğin, normal makarna yerine esmer makarna tercih edebilirsiniz. Özellikle sabah alınan karbonhidratlar en tehlikeli olanlarıdır. Çünkü vücudunuz yağ depolamaya sabah başlar ve bu,gün boyu devam eder. Kahvaltıda poğaça, simit gibi basit karbonhidrat içeren ürünler yerine yumurta, peynir gibi ürünler tüketmelisiniz.

Haberin Devamı


Proteini artırın
Yetişkin bir insanın günde karşılaması gereken protein miktarı kilo başına 1 gramdır. Yani 70 kilogram gelen bir birey günde en az 70 gr protein almalıdır. Göbek yağlarınızı kasa çevirirken en önemli destekçilerinizden biri proteindir. Yoğun koşuşturmacada bunları takip etmek zor olabilir ancak alabileceğiniz iki tür protein var. Et, tavuk gibi hayvansal protein alamadığınız noktada bitkisel proteinlerden destek alabilirsiniz. Proteini de sağlıklı yoldan almanız gerekir. Örneğin, hamburger yerine öğününüzde ızgara tavuk tercih ederek yaşam tarzınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz.


1) Hayvansal proteinler
Et, tavuk, balık, şarküteri ürünleri, midye, istiridye, yumurta, süt, peynir ve süt ürünlerinde bulunur.
2) Bitkisel proteinler
Soya fasulyesi, mercimek, nohut, badem, fındık, tahıl ürünleri ve sebzelerde bulunur.
Düzenli olarak egzersiz yapın
Yoğun iş temposu, koşuşturmaca, uzayan mesai saatleri, yorgunluk… Her biri spor yapmamak için neden olabilir. Ancak bu şartlarda bile sporu yaşam tarzınız haline getirebilirsiniz. Her gün otobüsten veya servisten inerek yürüyebileceğiniz 10 dakikalık yol, ay sonunda 300 dakikalık kocaman bir egzersiz olur.Uzmanlar yağların daha hızlı yakılması için haftada minimum 150 dakika tempolu egzersiz tavsiye ediyor.

Yazarlar