Tatil Göbeklitepe'ye 1 milyon turist bekleniyor

Göbeklitepe'ye 1 milyon turist bekleniyor

05.12.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepede tarihi kazıların devam ettiğini ancak bölgede tanıtım eksikliğinin olduğunu belirterek, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz bu nedenle bölgede otel yapımları başladı dedi.

Göbeklitepeye 1 milyon turist bekleniyor

Türkiye'de her mevsim, her çeşit turizmin yapılabileceğini vurgulayan Bağlıkaya, "Kültür turizmi, sağlık turizmi, yaz-kış turizmi, golf turizmi, gibi geniş kapsamlı destinasyon seçeneklerimiz var. Ülkemiz sadece doğal güzellikleriyle değil, kültürel anlamda da büyük bir donanıma sahip. O kadar fazla tamamlanmamış envanterimiz mevcut ki onlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm alanındaki gelişme çabalarımızın karşılığını da almaya başladık" ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı

"Tanıtım daha iyi yapılmalı"
Turizmin dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri olduğunu belirten Bağlıkaya, "Ülke ekonomisine turizm sayesinde yapılan katkılar çok fazla. Ama yürütülen tanıtım kampanyalarında eksiklikler var bunların hepsi gözden geçirilmeli. Göbeklitepede tarih yeniden yazılıyor, kazılar devam ediyor. Urfaya kadar gidilebilir ama tanıtım eksikliği var. 2019da 1 milyona yakın turist bekliyoruz bu nedenle bölgede otel yapımları başladı dedi.
{{HD_2789823]]

"Bölgesel rehberlere ihtiyacımız var"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sayesinde turizme verilen önemin arttığını vurgulayan Bağlıkaya, Turist rehberleri, standart eğitim sonrasında belge alıyorlar. Bölgesel rehberlere ihtiyacımız var. Anlattığı yerlerde yetişmiş, çok iyi bilen insanlar lazım. Bakanlık tanıtma fonu oluşturdu. Kamu ve özel sektörün dahil olduğu bir fon oluşturuluyor. THYde dahil oldu. Önceden tanıtım ve pazarlama ayrı yapılıyordu. Yeni planlama neticesinde tanıtım ve pazarlama tek elden yapılacak. Türkiye, Avrupada rekabette en hazır ülkedir. Ülkeye döviz girmelidir. Sivil toplum örgütü olarak, taksici sorunu ile ilgili toplantı yaptık ortak yol bulamaya çalıştık, Rusya ile ilişkileri düzeltme anlamında çalışmaları yürüttük" değerlendirmesinde bulundu.