Muğla Göcek'in Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak

Göcek'in Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak

16.01.2018 - 21:53 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ot yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilkbaharda "Göcek 2. Ot Yemekleri Festivali" düzenlenecek

Göcekin Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ot yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilkbaharda festival düzenlenecek.

Haberin Devamı

Göcek 2. Ot Yemekleri Festivali hazırlık toplantısı eski belediye binası toplantı salonunda yapıldı.

Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilecek festival kapsamında yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemeklerin tanıtımı yapılacak.

Etkinlikte yöresel otlardan yapılan yemekler, konuklara ikram edilecek.

En lezzetli ot yemeği, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyelerinden oluşan jüri üyeleri tarafından seçilecek.

Göcek Kültür ve Turizm Dernegi Başkanı Onur Ugan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl mart ayının son haftası festivali düzenlediklerini söyledi.

Festivalin ilk gününde ot toplayacaklarını, ikinci gününün ise ot yemeklerinin yapımına ayrılacağını belirten Ugan, “Genç neslin yörelerinde yetişen otları tanımasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın emeklerini pazarlayabilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz. Katılımın geçen yıla oranla çok daha iyi olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu katlanarak devam edecek.” dedi.

Haberin Devamı

- "Yemek kültürü turizme önemli katkı sağlayacak"

Ugan, yöresel ot yemeklerinin yanı sıra yöresel oyunların da etkinlikte yer alacağını ifade etti.

Fethiye’de ot çeşitlerinin bol miktarda bulunması nedeniyle ilçenin mutfağında otların önemli yer edindiğini anlatan Ugan, "Göcek Mahallesi'nde bazıları unutulamaya yüz tutmuş yemeklerin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gastronomi turizmine katkı sağlanması amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Festival, Göcek’in yemek kültürü turizmine önemli katkı sağlayacak.” diye konuştu.