Gündem Gojiberry meyvesinin faydaları nelerdir?

Gojiberry meyvesinin faydaları nelerdir?

25.04.2018 - 15:13 | Son Güncellenme:

Son zamanların popüler ve gözde meyvesi gojiberry, daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlerin ağzından düşmüyor. Sıklıkla kilo vermek isteyenlerin başvurduğu meyve olan gojiberry, Türkiye'de kurt üzümü olarak biliniyor.

Gojiberry meyvesinin faydaları nelerdir

Anavatanı Tibet olarak bilinen kurt üzümü ya da gojiberry meyvesi içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu belirtilmektedir.

Gerçek gojiberry meyvesi nasıl olmalı?
Elinize aldığınız zaman biraz yapışkan olması gerekiyor. Çekirdeksiz kuru üzüm gibi bir kıvamda olmalıdır ve tadı ekşimsi, acımtırak olmalıdır.

Gojiberry faydaları nelerdir?
Az önce de bahsettiğimiz gibi içeriğindeki güçlü antioksidanlar ve polisakkaritler sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararları engellemekte ve yaşlanmayı geciktirmektedir. Bu da sağlıklı bir yaşamın en önemli göstergelerinden biridir.
Psikolojik olarak rahatsızlıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Kaygı ve depresyon gibi diğer psikolojik sıkıntılarınızın azalmasına yardımcı olur. Bu yönünden dolayı Çin’de yaşam enerjisinin arttırdığına inanılıyor. Depresyonun etkilerini azaltmak için modern tıptan önce başvurulan geleneksel bir reçete olmaktadır.

Gojiberry C vitamini bakımından da oldukça zengindir. Portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerdiği bilinmektedir. Havaların bir anda değişen dalgalanmalarına karşı alınacak eşsiz bir önlemdir.

Gojiberry içeriğindeki 19 farklı aminoasit, yağ yakmaya çok yardımcıdır. Aminoasitler kasların yenilenmesini ve yağ yakımını hızlandırır. Yani yağ biriktirmeden güç ve kas kazanmak isterseniz, aminoasit bakımından güçlü olduğu için gojiberry meyvesini tercih edebilirsiniz.

Sindirim sorunlarının da giderilmesine yardımcı bir meyve olan gojiberry, gastrit gibi mide sorunlarının giderilmesine oldukça faydalı olmaktadır.

Şeker ve insülin seviyesini düzenlediği için tip 2 diyabette tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. Tip 2 diyabet hastalarında, insülin üretimi azdır veya insülini yeterince kullanamamaktadırlar. Gojiberry ise bu noktada devreye girerek şeker ve insülin seviyelerini düzenler.

Kolesterolün en büyük nedeni ise diyet ve yaşam tarzımız olduğu bilinmektedir. Gojiberryde kötü kolesterole karşı savaşmaktadır.

Fazla gojiberry tüketmek zararlı mıdır?
Tüm faydaları göz önüne alındığında, fazla tüketmenin her şey de olduğu gibi bu yiyecekte de zararlı olduğunu söyleyebiliriz. Diyabet hastaları ve diyabet ilaçları kullanan kişiler, ilaçların etkisini azaltmasından dolayı Gojiberry'den uzak durması gerekmektedir. Fazla tüketilmesi durumunda Gojiberry hipertansiyona neden olmaktadır.