Ankara Gölbaşı Tarım Ve Çiftçilik Çalıştayı

Gölbaşı Tarım Ve Çiftçilik Çalıştayı

11.01.2018 - 20:22 | Son Güncellenme:

MHP Ankara Milletvekili Mit: "Hem tüketiciyi hem üreticiyi koruyacağız, ikisini bir arada korumak zorundayız"

Gölbaşı Tarım Ve Çiftçilik Çalıştayı

ANKARA (AA) - TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit, üretici ve tüketiciyi aynı anda korumak gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mit, MHP İlçe Başkanlığınca öğretmenevinde düzenlenen Gölbaşı Tarım ve Çiftlik Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, hayvancılık ve toprakla uğraşanların alın terinin karşılığını alamadığını, üretici ve tüketicinin bundan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Mit, şikayetlere çözüm bulunması gerektiğine dikkati çekerek, "Hem tüketiciyi hem üreticiyi koruyacağız, ikisini bir arada korumak zorundayız." dedi.

TBMM'de konuya ilişkin gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Mit, "İlk defa dışarıdan saman aldık, mercimek alıyoruz. Kanada’dan mercimek alıyoruz. Ne oldu bizim Çorum, İç Anadolu mercimeğine, çünkü çiftçi gerekli desteği görmediği ve aldığı ile verdiğini bir araya getiremediği içindir. 550 kuruşa mazot alıp da çiftçilik yapılır mı? Aynı mazotu siz lüks gemilere 150 kuruşa veriyorsunuz. Köylüye 5,5 liraya veriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan ise ilçenin tarımda daha iyi noktaya gelmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

Çalıştaya katılanların tarım ve hayvancılıkla ilgili görüşlerini dinleyen Mit, sorunları ilgili kurumlara ileteceğini aktardı.