Dünya Golf oynadı güreş izledi Kim’e seslendi

Golf oynadı güreş izledi Kim’e seslendi

27.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Japonya’da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin kısa menzilli füze denemeleriyle ilgili rahatsızlık duymadığını belirtti.

Golf oynadı güreş izledi Kim’e seslendi

Japonya’nın yeni imparatoru Naruhito için yapılacak törene katılmak üzere başkent Tokyo’yu ziyaret eden Trump, sosyal medya hesabı Twitter’dan Kuzey Kore’nin kısa menzilli füze denemeleriyle ilgili, “Kuzey Kore, halkımın bir kısmını rahatsız eden küçük silahlar ateşledi. Ancak bunlar beni rahatsız etmedi. Başkan Kim’in bana verdiği sözü tutacağına inanıyorum ve Joe Biden’a ‘düşük IQ’lu’ ve daha kötüsünü dediğinde gülümsedim. Belki bu bana bir mesajdır?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, önceki gün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin kısa menzilli füze denemelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal ettiğine dair hiçbir şüphe olmadığını söylemişti. Bugün Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ikili politik gündeme dair görüşme gerçekleştirmesi beklenen Trump’ın ajandasındaki en önemli konunun Kuzey Kore olması bekleniyor.

Golf oynadı güreş izledi Kim’e seslendi

Keyfi yerinde

Öte yandan Tokyo’da Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile golf oynayan Trump, Ryogoku Kokigikan salonunda yapılan sumo şampiyonasını izledi. Trump, güreş izleyeceği salona girdiğinde seyirciler tarafından yoğun tezahüratla karşılandı. Trump’ın eşi Melania Trump da, bir okulda çocuklarla bir araya geldi, onlarla boyama yaptı. İki devlet adamı, daha sonra eşleriyle birlikte samimi bir yemek yedi.

Haberin Devamı

Trump önceki gün Toyota, Nissan, Honda, SoftBank ve Rakuten gibi Japon firmalarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelmişti. Trump, burada yaptığı açıklamada, ABD’de yatırım yapmak için daha iyi bir zaman olmadığını söylemişti.